Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, θα ηγηθεί της εκτελεστικής ομάδας της Ampere, της θυγατρικής του ομίλου για ηλεκτρικά οχήματα και λογισμικό.

Η τοποθέτησή του θα τεθεί σε ισχύ με την ολοκλήρωση της αποκοπής της εταιρείας, η οποία προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο Luca de Meo θα διατηρήσει τις τρέχουσες ευθύνες του ως CEO του Renault Group.

Josep Maria Recasens
Vincent Piquet

Δύο υψηλού δυναμικού στελέχη του Renault Group, ο Josep Maria Recasens και ο Vincent Piquet, θα οριστούν αντίστοιχα Chief Operating Officer και Chief Finance Officer της Ampere.

Αυτές οι τοποθετήσεις στο υψηλότερο επίπεδο θα εξασφαλίσουν την καλύτερη υποστήριξη του ομίλου για την εκτέλεση του καινοτόμου και κερδοφόρου σχεδίου της Ampere, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Luca de Meo

Ο Luca de Meo, δήλωσε: «Χάρη στη δουλειά που έγινε στο Renault Group τα τελευταία δύο χρόνια, η Ampere πρόκειται να φέρει ανατροπές, υποστηριζόμενη από απαράμιλλα στοιχεία από την πρώτη ημέρα: μία από τις πιο ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας EV στον κλάδο, μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τα οχήματα λογισμικού (SDV) και προηγμένες δυνατότητες μηχανικής και κατασκευής. Ο συνδυασμός της ευκινησίας μιας νέας εταιρείας με τις δυνάμεις ενός καθιερωμένου κατασκευαστή καθιστά την Ampere μοναδική. Τώρα, προχωράμε σε λειτουργία εκτέλεσης. Όσο περισσότερο εστιάζουμε, τόσο πιο προφανείς γίνονται οι ευκαιρίες για την Ampere να πρωτοστατήσει στη στροφή προς την ηλεκτρική ενέργεια και το λογισμικό. Στοχεύοντας σε μείωση κόστους κατά 40% στην επόμενη γενιά οχημάτων, θέτοντας την τεχνολογία και την καινοτομία στον πυρήνα του οργανισμού της Ampere, προσφέροντας ελκυστικά προϊόντα στην καλύτερη τιμή: όλα αυτά συμβαδίζουν με την παράδοσή μας να εκδημοκρατίζουμε την τεχνολογία και να δημιουργούμε αξία για τους stakeholders».

Η Ampere είναι μια ιστορία ανάπτυξης, με στόχο 30% σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων (CAGR) μέχρι το 2030. Με το 80% των επενδύσεών της ήδη πραγματοποιηθείσες, στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη και ελεύθερες ταμειακές ροές από το 2025 και σε διψήφιο αριθμό περιθωρίου το 2030.

Δημιουργώντας μια ομάδα περίπου 10.000 ατόμων υψηλής εξειδίκευσης, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι μηχανικοί, η Ampere είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τους καλύτερους παίκτες EV και λογισμικού.

Προηγούμενο άρθροΕγκατάσταση Automotive ERP στην Spotawheel
Επόμενο άρθροΤο καινούργιο ιταλικό μοντέλο Aehra Sedan