2019 - Clotilde Delbos

Η Clotilde Delbos αναλαμβάνει ως CEO της Renault SA για μια μεταβατική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ του Ομίλου, που απομάκρυνε από τη θέση του τον Thierry Bolloré. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault συναντήθηκε σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2019) για να αποφασίσει για τη διακυβέρνηση του Ομίλου. Σε αυτή τη συνεδρίαση, το ΔΣ αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση του Thierry Bolloré ως CEO της Renault SA και Προέδρου της Renault s.a.s.”.

“Το ΔΣ αποφάσισε επίσης να διορίσει, με άμεση ισχύ, την Clotilde Delbos ως CEO της Renault SA για μια μεταβατική περίοδο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού νέου CEO. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε το διορισμό των Olivier Murguet και José-Vicente de los Mozos ως Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων προς υποστήριξη της Clotilde Delbos στα καθήκοντά της”.

“Επιπλέον, ο Jean-Dominique Senard θα αναλάβει την προεδρία της Renault s.a.s κατά τη διάρκεια αυτής της ενδιάμεσης περιόδου”.

Η επιλογή της κ. Delbos ίσως ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από τη σύλληψη στην Ιαπωνία του πρώην προέδου και CEO της εταιρείας Carlos Ghosn, που επέδρασε αρνητικά στις σχέσεις της με τη Nissan, αλλά και το γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που καλείται να αντιμετωπίσει δραστικές αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο, οι οποίες επιβάλλονται από το γενικότερο μετασχηματισμό της αγοράς.

Η Clotilde Delbos γεννήθηκε το 1967 και αποφοίτησε από την EM Lyon.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια στην Price Waterhouse στο Παρίσι, πριν ενταχθεί στον Όμιλο Pechiney το 1992. Ανέλαβε διάφορες θέσεις στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες στον τομέα του Εσωτερικού Ελέγχου, των Χρηματοοικονομικών και των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών και ανέλαβε τελικά τα καθήκοντα της Διευθύντριας Οικονομικού Τομέα (Bauxite Alumina and International Trade). Μετά την εξαγορά της Pechiney από την Alcan, η Clotilde Delbos διετέλεσε Αντιπρόεδρος & Διευθύντρια Οικονομικών της Διεύθυνσης Μηχανολογικών Προϊόντων από το 2005 μέχρι που πωλήθηκε το 2011 στην Apollo Global Management και στο Fonds Stratégique d’Investissement. Στη νέα εταιρεία, Constellium, οι δύο τελευταίες της θέσεις ήταν Αναπληρώτρια CFO και Chief Risk Officer. Στις 25 Απριλίου 2016, η Clotilde Delbos διορίστηκε Executive Vice President, Chief Financial Officer του Groupe Renault. Ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCI Banque. Την 1η Απριλίου 2019, η Clotilde Delbos ανέλαβε την ευθύνη του Εσωτερικού Ελέγχου πέραν του τρέχοντος ρόλου της. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

2019 – Olivier Murguet

Ο Olivier Murguet γεννήθηκε το 1966 και αποφοίτησε από το ESCP-EUROPE Business School.

Εντάχθηκε στην Renault το 1990, στη Renault Portuguesa Control Division και ακολούθως ανέλαβε διάφορες διευθυντικές θέσεις στο τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Γαλλία. Το 1996 ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων στη Βραζιλία και το 2001 ο Διευθυντής Πωλήσεων στη Γαλλία, την σημαντικότερη αγορά του Ομίλου. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού Πωλήσεων στην Πολωνία, Ισπανία και Μεξικό διαδοχικά. Το 2012, ανέλαβε καθήκοντα CEO του Groupe Renault στη Βραζιλία. Τον Απρίλιο του 2015, ο Olivier Murguet ανέλαβε Πρόεδρος για την περιοχή της Αμερικής. Την 1η Νοεμβρίου του 2018, ο Olivier Murguet ανέλαβε εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Sales & Regions του Groupe Renault. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

2019 – José-Vicente de los Mozos

Ο José-Vicente de los Mozos γεννήθηκε το 1962, αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης (αεροδιαστημική μηχανική) και κατέχει μεταπτυχιακό στις τεχνικές παραγωγής (CESEM business school, Μαδρίτη) και executive degree program από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Εντάχθηκε στην Renault το 1978 ως μαθητευόμενος, πριν γίνει μέλος της ομάδας μηχανικών στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Valladolid. Το 1993, μετεγκαταστάθηκε στη Γαλλία όπου ανέλαβε αρκετές θέσεις ευθύνης στο τμήμα μηχανολόγων της Renault. Επέστρεψε στην Ισπανία ως επικεφαλής του τμήματος ελασματουργίας του εργοστασίου συναρμολόγησης της Valladolid πριν αναλάβει επικεφαλής του τμήματος ελασματουργίας και συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της Palencia.

Το 2003, ο José-Vicente de los Mozos Obispo εντάχθηκε στη Nissan Motor Ibérica στη Βαρκελώνη ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, πριν αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor Ibérica το 2005. Έναν χρόνο αργότερα, ανέλαβε Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις βιομηχανικές δραστηριότητες της Nissan στην Ισπανία. Τον Σεπτέμβριο του 2008, εντάχθηκε στην FICOSA (προμηθευτής συστημάτων αυτοκίνησης), ως COO του τμήματος αυτοκινήτων, θέση που κατείχε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Renault τον Ιανουάριο του 2012, όπου ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου εργοστασίων συναρμολόγησης, θέση που κατείχε παράλληλα με την θέση του CEO της Renault Ισπανίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο José-Vicente de los Mozos Obispo ανέλαβε εκτελεστικός αντιπρόεδρος παραγωγής και αλυσίδας προμηθειών του Groupe Renault. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε επίσης επικεφαλής του τμήματος Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (HSE) του Groupe Renault. Την 1η Απριλίου 2018 ο José-Vicente de los Mozos διορίστηκε Executive Vice President, Manufacturing and Supply Chain Operations 1 της Alliance και Executive Vice President, Manufacturing and Supply Chain του Groupe Renault. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

Προηγούμενο άρθροΤο Groupe Renault δημιουργεί τη RENAULT M.A.I.
Επόμενο άρθροΗ Δανία ζητά σταδιακή κατάργηση πετρελαιοκίνητων – βενζινοκίνητων