Η Κίνα διερευνά τη χαλάρωση ορισμένων προδιαγραφών για τις εκπομπές των αυτοκινήτων

Η Δανία, υποστηριζόμενη από άλλες δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε μια στρατηγική για τη σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των πωλήσεων στα κράτη μέλη της ΕΕ από το 2030, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η πρόταση της Δανίας υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Οι στόχοι του 2050 αποτελούν μέρος των σχεδίων της Ursula van der Leyen, της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι τότε. Η δανέζικη αντιπροσωπία υποστήριξε πως για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει ο κλάδος των μεταφορών να μειώσει τις εκπομπές του, εφόσον είναι ο μόνος κλάδος που σήμερα τις αυξάνει.

Η ΕΕ σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030 ενώ η Επιτροπή σχεδιάζει να τις μηδενίσει μέχρι το 2050 για να βοηθήσει στην παύση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Λιθουανία, η Λετονία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία και πολλές άλλες χώρες πρότειναν ωστόσο να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η “διαρροή άνθρακα” με την πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Δυτική Ευρώπη στις ανατολικές περιοχές.

Προηγούμενο άρθροΝέα διοίκηση για τη Renault, η Clotilde Delbos interim CEO
Επόμενο άρθροΗ Toyota θα παρουσιάσει τα Granace και e-Palette στο Τόκιο