Το 4ο Movin’ On Startup Challenge θα προσφέρει σε 40 start-ups τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Movin’On, την Παγκόσμια Διάσκεψη – ορόσημο που διοργανώνει η Michelin για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Φέτος, το Movin’On θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου 2020 στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο διάσημο Πανεπιστήμιο McGill. Οι επιλεγμένες start-ups θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που προέρχονται από τον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

Ποιες start-ups μπορούν να υποβάλουν αίτηση 

Το  Movin’On αναζητά start-ups που συμπλέουν με την αποστολή του και προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις για να καταστήσουν την κινητικότητα 100% βιώσιμη, να προστατεύσουν τον πλανήτη και να εξελίξουν την κοινωνία. Οι start-ups που θα συμμετάσχουν πρέπει να ταιριάζουν με τουλάχιστον ένα από τα πέντε θέματα του Movin’ On:

  • Καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • Διατήρηση των πόρων
  • Εξασφάλιση ασφαλούς και προσβάσιμης κινητικότητας
  • Βελτίωση της κινητικότητας (πολλαπλές και συμπληρωματικές λύσεις κινητικότητας)
  • Σχεδιασμός νέων αποτελεσματικότερων μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα οφέλη για τους νικητές 

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους σε μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από ανθρώπους του χώρου με βαθιά εξειδίκευση.
  • Να παρακολουθήσουν δωρεάν το Movin’On Summit 2020 στο Μόντρεαλ
  • Να παρουσιάσουν τα καινότομα έργα τους σε 5.000 παρευρισκόμενους από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και σε φορείς και διεθνείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Τα αστικά κέντρα που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν  το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντιτρόιτ, η Βοστώνη, το Πόρτλαντ, το Κάνσας Σίτι, η Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες και η Σιγκαπούρη.
  • Να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους ηγέτες της βιώσιμης κινητικότητας, στα μέσα ενημέρωσης και σε πιθανούς  εταίρους, πελάτες ή  επενδυτές.
  • Να γνωρίσουν και να εμπνευστούν απο παγκοσμίου φήμης ομιλητές, για να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από νέα, βιώσιμα συστήματα μεταφορών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο challenge platform πριν από την 1η Μαρτίου 2020. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Startup Challenge.

Το MovinOn και το MovinOn Summit

Το Movin’On δημιουργήθηκε και εμπνεύστηκε από τη Michelin. Ειναι μια παγκόσμια διασκέψη, που βασίζεται  στην ανάπτυξη πραγματικών λύσεων για τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας.  Το Movin’On και οι συνεργάτες του ασχολούνται συστηματικά με αυτό το οικοσύστημα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου – κυρίως μέσω του του Movin’On Lab, του “think and make tank” – και εργάζονται  με κοινό στόχο την κινητοποίηση «από τη φιλοδοξία στη δράση». Το Movin’ On διοργανώνει κάθε χρόνο το Movin’ On Startup Challenge και το Movin’On Summit για να προωθήσει τα έργα του, με συγκεκριμένο τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, το Movin’ On συγκεντρώνει πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις, start-ups , διεθνείς οργανισμούς, δημόσιους φορείς  και ακαδημαϊκούς, για να εργαστούν όλοι μαζί. Στόχος είναι να εξελίξει περαιτέρω το διάλογο για τη βιώσιμη κινητικότητα και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή αποψέων.

Η Michelin

Με αποστολή να προωθεί διαρκώς τη βιώσιμη κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, η Michelin σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελαστικά για κάθε όχημα. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως συστήματα διαχείρισης στόλων και εργαλεία που ενισχύουν την κινητικότητα. Παράλληλα, δημοσιεύσει κάθε χρόνο μία σειρά από ταξιδιωτικούς οδηγούς, με επιλογές ξενοδοχείων και εστιατορίων, οδικούς χάρτες και Άτλαντες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 114.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες και Τεχνολογικά Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here