Ο Thomas Schmall, πρόεδρος ΔΣ του Volkswagen Group Components και ο Karsten Wildberger, μέλος του ΔΣ της E.ON

Νέα, πρωτοποριακή λύση για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από τη συνεργασία των E.ON – Volkswagen Group Components. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών συμβάλλει στη δημιουργία μιας υποδομής υπερταχείας φόρτισης, η οποία θα είναι στο μέλλον απλή, φθηνή και εφικτή παντού.

Η δημιουργία ενός πυκνού δημόσιου δικτύου εξαιρετικά γρήγορων σταθμών φόρτισης οχημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν. Η E.ON και η Volkswagen Group Components δίνουν νέα ώθηση με το πρότυπο ενός νέου, ευέλικτου, εξαιρετικά γρήγορου σταθμού φόρτισης που θα παρουσιαστεί στο Έσσεν. Με την ενσωμάτωση ενός συστήματος μπαταριών, θα είναι δυνατή η εγκατάσταση σταθμών υπερταχείας φόρτισης σχεδόν οπουδήποτε και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, χωρίς δομικές κατασκευές ή ηλεκτρικές συνδέσεις δικτύου.

Σύμφωνα με την E.ON και την Volkswagen Group Components, η νέα τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση ενός μεγαλύτερου αριθμού εξαιρετικά γρήγορων σημείων φόρτισης όπου χρειάζονται. Η E.ON εξετάζει τη ζήτηση για αυτή τη λύση από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις τοπικές αρχές, καθώς και από τους σταθμούς ανεφοδιασμού και τους σταθμούς εξυπηρέτησης. Επιπλέον, η προσφορά είναι προσαρμοσμένη στον εξηλεκτρισμό χώρων στάθμευσης και εταιρειών logistics, όπως οι υπηρεσίες αποστολής δεμάτων.

Οι σταθμοί εγκαθίστανται σύμφωνα με την αρχή Plug & Play – απλώς τοποθετούνται, συνδέονται και διαμορφώνονται online. Το σύστημα γρήγορης φόρτισης μπορεί να φορτίσει δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ισχύ έως και 150 κιλοβάτ ταυτόχρονα, προσφέροντας έτσι μια επιπλέον εμβέλεια περίπου 200 χλμ. κατά μέσο όρο σε μόλις 15 λεπτά. Για να διασφαλιστεί πως η μπαταρία που είναι εγκατεστημένη στο σταθμό φόρτισης έχει πάντα επαρκή ισχύ, τροφοδοτείται μόνιμα με συμβατική σύνδεση ισχύος 16 έως 63 αμπέρ. Η E.ON θα λειτουργεί τους ταχυφορτιστές αποκλειστικά με οικολογικά παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι αναβαθμίσεις, η εξ αποστάσεως συντήρηση και η χρέωση των σταθμών θα πραγματοποιούνται μέσω της κεντρικής πλατφόρμας λογισμικού της E.ON. Η τεχνολογία πληροί όλες τις απαιτήσεις για οικονομική στήριξη, τόσο από την ΕΕ, όσο και από τη γερμανική οδηγία και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας βαθμονόμησης.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group Components, Thomas Schmall, δήλωσε: “Ο ευέλικτος, εξαιρετικά γρήγορος σταθμός φόρτισης που αναπτύξαμε αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σημείων φόρτισης, ενώ ταυτόχρονα η καινοτόμος προσέγγισή του για γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας. Η συνεργασία με την E.ON αποτελεί σημαντικό βήμα για τη γρήγορη ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στην υποδομή φόρτισης, σύμφωνα με τη ζήτηση”.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της E.ON, Karsten Wildberger, δήλωσε από την πλευρά του: “Η E.ON προχώρησε πριν από χρόνια στην ηλεκτροκίνηση και έχει εγκαταστήσει δικούς της σταθμούς υπερταχείας φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης. Από την αρχή ασχοληθήκαμε με τις επιθυμίες και τα προβλήματα των πελατών μας και τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα στο μέλλον με την Volkswagen Group Components. Συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευέλικτα, εξαιρετικά γρήγορα συστήματα φόρτισης, απλούστερα και φθηνότερα από τις συμβατικές λύσεις”.

Το επιχειρηματικό μοντέλο αναπτύχθηκε από κοινού από την E.ON και την Volkswagen Group Components. Τα υλικά αποτελούν καινοτομία της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνδυασμό με το αποδεδειγμένα λειτουργικό σύστημα και τις γνώσεις αγοράς της E.ON. Η Volkswagen Group Components θα ξεκινήσει τη σειρά παραγωγής φέτος. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η E.ON θα δοκιμάσει τα νέα σημεία φόρτισης σε έξι σταθμούς ανεφοδιασμού αυτοκινητοδρόμων και στη συνέχεια θα τα διαθέσει στη γερμανική αγορά με την επωνυμία E.ON Drive Booster.

Η E.ON

Η E.ON είναι μια διεθνής ιδιωτική εταιρεία ενέργειας με έδρα το Essen της Γερμανίας, η οποία ασχολείται με ενεργειακά δίκτυα και λύσεις πελατών. Ως μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, η E.ON διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός πράσινου, ψηφιακού και αποκεντρωμένου περιβάλλοντος ενέργειας. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 70.000 εργαζόμενους. Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια οικιακοί, επαγγελματίες και βιομηχανικοί πελάτες αγοράζουν ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ψηφιακά προϊόντα ή λύσεις ηλεκτροκινητικότητας και προστασίας περιβάλλοντος από την E.ON.

Η Volkswagen Group Components

Ως επιχειρηματικά ανεξάρτητη μονάδα στο πλαίσιο της Volkswagen AG, η Volkswagen Group Components είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την παραγωγή στρατηγικών παρελκομένων για τις μάρκες που παράγουν οχήματα του Ομίλου. 80.000 εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται σε περισσότερα από 60 εργοστάσια σε 47 τοποθεσίες παγκοσμίως, σε πέντε τομείς δραστηριοτήτων – κινητήρες και χυτήρια, κιβώτια ταχυτήτων και ηλεκτροκινητήρες, πλαίσια, καθίσματα και κυψέλες μπαταριών. Αναπτύσσουν και κατασκευάζουν εξαρτήματα οχημάτων, διαμορφώνουν μελλοντικά συστήματα, όπως υποδομές φόρτισης και ανακύκλωση μπαταριών – συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην αξία του Volkswagen Group, των εμπορικών σημάτων και των προϊόντων του.

Προηγούμενο άρθροΗ Honda αποκάλυψε το ανανεωμένο 2020 Civic
Επόμενο άρθροMovin’ On Startup Challenge 2020 της Michelin