Η Mobilize είναι μία από τις τέσσερις νέες επιχειρηματικές μονάδες που δημιουργήθηκαν στο Groupe Renault, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του.

  • Η Mobilize παρέχει κινητικότητα, ενέργεια και υπηρεσίες δεδομένων σε άλλες εταιρείες και συνεργάτες, βάσει βέλτιστων ανοικτών οικοσυστημάτων.
  • Το Αρχέτυπο EZ-1, είναι ένα όχημα ειδικής σχεδίασης για αστική κινητικότητα διαμοιρασμού.

Η Mobilize απευθύνεται σε πελάτες που επιθυμούν να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες μορφές κινητικότητας διαμοιρασμού. Σκοπός της είναι να καλύπτει νέες ανάγκες και προωθεί βιώσιμα ενεργειακά οικοσυστήματα, σύμφωνα με τον στόχο του Groupe Renault για ουδέτερο άνθρακα και τη φιλοδοξία δημιουργίας αξίας από την κυκλική οικονομία.

Η εταιρεία αυτή υπερβαίνει τα αυτοκίνητα. Παρέχει νέους τρόπους μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, με ή χωρίς αυτοκίνητο. Οι νέες προσφορές κινητικότητας ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των τελικών πελατών, εταιρειών, πόλεων και τοπικών αρχών.

Η νέα επιχειρηματική μονάδα συγκεντρώνει τις δραστηριότητες του Groupe Renault στον τομέα της κινητικότητας, της ενέργειας και των λύσεων δεδομένων, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την τεχνογνωσία της RCI Bank and Services.

Clotilde Delbos, CEO της Mobilize

Βοηθά στην ανάπτυξη συνεργασιών και νέων ανοικτών οικοσυστημάτων με σημαντικά πλεονεκτήματα σε χρονοδιαγράμματα και κλίμακες, καθώς και στην επίλυση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία:

  • Μείωση της διαφοράς μεταξύ χρήσης και κόστους αυτοκινήτου, καθώς τα αυτοκίνητα παραμένουν σε αχρηστία το 90% του χρόνου.
  • Βελτίωση της υπολειμματικής τιμής προς αποφυγή πτώσης της τιμής των νέων οχημάτων περισσότερο από 50% μετά από τρία χρόνια.
  • Συμβολή στον στόχο μηδενικού αποτυπώματος CO2.

“Καλωσορίζουμε την ανατροπή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον μετασχηματισμό από την ιδιοκτησία στη χρήση, όποτε και όπου χρειάζεται. Πέραν της αυτοκίνησης, η Mobilize θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων υπηρεσιών στους τομείς της κινητικότητας, της ενέργειας και των δεδομένων. Με ποικιλία συνεργατών, στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου με απλουστευμένες, πιο βιώσιμες και προσβάσιμες μετακινήσεις ατόμων και αγαθών, μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δηλώνει η Clotilde Delbos, CEO της Mobilize Brand.

Μοναδικός συνδυασμός εξοπλισμού και λογισμικού, ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων και υπηρεσιών σε ανοιχτά οικοσυστήματα

Η Mobilize θα προσφέρει ευέλικτες υπηρεσίες κινητικότητας για άτομα και αγαθά, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε προσδοκίες των πελατών, των εταιρειών και των δήμων. Ανταποκρίνεται σε θέματα καθημερινότητας και παρέχει απρόσκοπτες λύσεις που συμπληρώνουν τα παραδοσιακά μοντέλα ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Προωθώντας την ευρύτερη χρήση αγαθών μέσω κυκλικής οικονομίας και διαμοιρασμού, η μάρκα συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Επιπλέον, με δυναμικό άνω των 6.000 αντιπροσωπειών Renault στην Ευρώπη, η Mobilize θα προσφέρει λύσεις κινητικότητας διάρκειας από ένα λεπτό έως μερικά χρόνια, σε πόλεις ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ακόμα, θα αξιοποιήσει περαιτέρω το υπάρχον χαρτοφυλάκιο καινοτόμων και ενεργειακών startups κινητικότητας, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία των βέλτιστων λύσεων για τους πελάτες της.

  • Ειδικά οχήματα για υπηρεσίες κινητικότητας

Η Mobilize διαθέτει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εισερχόμενη στην αγορά κινητικότητας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Groupe Renault στον σχεδιασμό και την κατασκευή οχημάτων και στην πρωτοπορία σε EV.

Η εταιρεία επωφελείται των εξειδικευμένων ομάδων μηχανικής και σχεδιασμού και θα προτείνει μια γκάμα ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων. Θα προορίζονται για βαριά χρήση, σπονδυλωτά, στιβαρά και 100% ηλεκτρικά και θα καλύπτουν τις πλέον κρίσιμες απαιτήσεις της νέας κινητικότητας: διαμοιρασμό αυτοκινήτων, ride-hailing, τελική παράδοση και διακίνηση κατά παραγγελία.

  • Ευκολότερη απόκτηση στόλου μέσω χρηματοδοτικών υπηρεσιών

Η RCI Bank and Services είναι ένας προνομιακός συνεργάτης μέσω του οποίου η Mobilize θα παρέχει εύκολη πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές λύσεις και υπηρεσίες, από συνδρομές και leasing έως πληρωμή ανάλογα με τη χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος ιδιοκτησίας στόλου μπορεί να γίνει μεταβλητό.

  • Αυξημένη χρήση αυτοκινήτου μέσω κινητικότητας, δεδομένων και πλατφορμών λογισμικού AI

Η Mobilize θα αξιοποιήσει το Renault Software Factory, το Software République και τους συνεργάτες για την ανάπτυξη προηγμένων αλγορίθμων και λογισμικού επεξεργασίας δεδομένων, επιτρέποντας καλύτερη πρόβλεψη της ζήτησης χρήστη και καλύτερο καταμερισμό οχημάτων. Η Mobilize στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού χρήσης αυτοκινήτου κατά τουλάχιστον 20%.

  • Υπηρεσίες συντήρησης και ανακύκλωσης για στόλους διαμοιρασμού

Όταν τα οχήματα δεν θα είναι πλέον κατάλληλα προς χρήση, θα τα αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες μας συντήρησης και ανακύκλωσης του Renault Re-Factory. Όταν οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι πλέον κατάλληλες για χρήση στα αυτοκίνητα, η Mobilize θα τις ανακυκλώνει, δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή ως σταθερές πηγές ενέργειας.

Δέσμευση για ουδέτερο άνθρακα, κυκλική οικονομία και εκτεταμένο κύκλο ζωής οχήματος

Η Mobilize θα βασιστεί στην πλούσια τεχνογνωσία EV του Groupe Renault, ιδιαίτερα στη διαχείριση αξίας διάρκειας ζωής μπαταρίας.

Η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη ενός ενεργειακού οικοσυστήματος που περιλαμβάνει έξυπνες λύσεις φόρτισης και προηγμένες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για να βοηθήσει την ενεργειακή μετάβαση. Θα προσφέρει έναν συνδυασμό λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν σε Έξυπνες Κοινότητες, περιοχές ή άλλα έργα πολεοδομικού σχεδιασμού προς υποστήριξη του στόχου ουδέτερου άνθρακα.

Για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας, η Mobilize θα προσφέρει λύσεις διευκόλυνσης υιοθέτησης EV. Ως εκ τούτου, αναπτύσσει μια κάρτα φόρτισης πελατών για να εντοπίζουν εύκολα τα δημόσια σημεία φόρτισης και να πληρώνουν με μία μοναδική λύση πληρωμής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για πελάτες στόλου EV και PHEV, θα προσφέρει λύσεις εύκολης πρόσβασης υποδομών φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, μέσω της θυγατρικής της Elexent.

Αρχέτυπο Mobilize EZ-1: ένα όχημα κινητικότητας διαμοιρασμού

Το Αρχέτυπο EZ-1 είναι ένα εμβληματικό όχημα της μάρκας Mobilize. Ενσαρκώνει το σχεδιαστικό όραμα της μάρκας: εξυπηρέτηση στο επίκεντρο σχεδιασμού οχήματος. Το EZ-1 είναι μια νέα λύση αστικής κινητικότητας που σχεδιάστηκε για διαμοιρασμό. Ως εκ τούτου, θα πωλείται με καινοτόμο τρόπο: οι χρήστες θα πληρώνουν μόνον όσο το χρησιμοποιούν, βάσει χρόνου οδήγησης ή χιλιομέτρων. Το όχημα είναι συνδεδεμένο: διαθέτει πρόσβαση χωρίς κλειδί και αλληλεπιδρά με τους χρήστες μέσω του smartphone τους.

Patrick Lecharpy, Διευθυντής Σχεδιασμού της Mobilize

Το Mobilize EZ-1 είναι ένα συμπαγές και ευέλικτο ηλεκτρικό όχημα για δύο άτομα. Έχει μήκος μόλις 2,3 μέτρα και ελάχιστο αποτύπωμα. Οι γυάλινες πόρτες προσφέρουν στους χρήστες του ανεμπόδιστη θέα του αστικού τοπίου. Ευέλικτο, δυναμικό και ολοκληρωμένο, ενσωματώνεται στο αστικό περιβάλλον.

Το Mobilize EZ-1 διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα αντικατάστασης μπαταριών. Αυτή η εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή υποδομή φόρτισης σημαίνει πως το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς διακοπή.

Το EZ-1 είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Από ανακυκλωμένα υλικά κατά 50%, θα είναι ανακυκλώσιμο κατά 95% στο τέλος του κύκλου ζωής του, χάρη στο Re-Factory του Flins.

“Το Αρχέτυπο Mobilize EZ-1 είναι μια συσκευή κινητικότητας που θα ενσωματωθεί στην πόλη. Ευέλικτο, δυναμικό και ολοκληρωμένο, είναι αντιπροσωπευτικό της νέας μάρκας Mobilize. Συνοδεύει τους χρήστες στην αλλαγή του τρόπου ζωής τους προς μια πιο αποτελεσματική και υπεύθυνη κινητικότητα”, δήλωσε ο Patrick Lecharpy, Διευθυντής Σχεδιασμού της Mobilize.

Προηγούμενο άρθροToyota στην 1η θέση για 8η χρονιά στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑπαιτείται 100πλάσια αύξηση στα φορτηγά μηδενικών εκπομπών