Οι Stellantis και FΙΗ Mobile (Foxconn Technology Group) δημιουργούν την Mobile Drive, μια νέα κοινοπραξία για την εξέλιξη έξυπνων ψηφιακών λύσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

  • Η Mobile Drive θα ανήκει εξίσου στις Stellantis και Foxconn, επιταχύνοντας το τεχνολογικό πλάνο της Stellantis μέσω καινοτόμων συνεργασιών.
  • Η συνεργασία σε τεχνολογικό και εμπορικό επίπεδο, καθώς και οι αποκλειστικές καινοτομίες που διαθέτουν οι δύο οργανισμοί, θα οδηγήσουν στη δημιουργία κορυφαίων ψηφιακών λύσεων για την εμπειρία οδηγού και επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και πέραν αυτού.
  • Τα οφέλη από την εξέλιξη των προϊόντων θα ωφελήσουν παράλληλα και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

H FIH Mobile (θυγατρική της Foxconn) και ο Όμιλος Stellantis, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Mobile Drive, μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ανήκει στους δύο ομίλους και θα έχει σαν σκοπό τη δημιουργία έξυπνων λύσεων για τις καμπίνες των αυτοκινήτων, οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τη σχεδίαση και θα προωθήσουν τη δημιουργία έξυπνων και συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια του Συμφώνου Κατανόησης το οποίο υπογράφτηκε από τα δύο μέρη στις 18 Μαΐου του 2021.

Οι εξελίξεις που αφορούν στην τεχνολογία, στη συνδεσιμότητα και στη διαδραστική εμπειρία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο στους επιβάτες και τον οδηγό, αποτελούν μια από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία. Η Mobile Drive θα συνθέσει τις δυνατότητες της Foxconn στη βιομηχανία της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, με την εμπειρία της Stellantis στο χώρο του αυτοκινήτου και θα εστιάσει στην εξέλιξη λύσεων πολυμέσων και τηλεματικής. Στόχος είναι η δημιουργία έξυπνων λύσεων για τις καμπίνες των αυτοκινήτων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Οι τεχνολογίες θα αφορούν στην εξέλιξη λογισμικού, αλλά και συσκευών, οι οποίες θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία χρήσης ενός αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο από μια ξεχωριστή τεχνολογική οντότητα θα περιλαμβάνεται σε ένα σύνολο προηγμένων λειτουργιών που θα μπορεί να απολαμβάνει ο χρήστης, αλλάζοντας έτσι τον τρόπο που ένα όχημα εντάσσεται στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η ανταλλαγή τεχνολογιών από τις δύο πλευρές που συνθέτουν τη νέα εταιρεία και η κάθετη εφαρμογή τους στην εφοδιαστική αλυσίδα, θα επιτρέψουν στη Mobile Drive να προσφέρει κορυφαίες ψηφιακές υπηρεσίες που θα ακολουθούν το χρήστη κατά την παραμονή του στο αυτοκίνητο, αλλά και ενώ βρίσκεται μακριά από αυτό. Στο μέλλον αυτές οι λύσεις δεν θα είναι διαθέσιμες μόνο στα οχήματα του Ομίλου Stellantis, αλλά θα προσφέρονται και σε άλλους κατασκευαστές, αυξάνοντας τη διείσδυση της Mobile Drive στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Προηγούμενο άρθροPirelli P Zero HL: ελαστικό για EV και υβριδικά
Επόμενο άρθροΤο Ford Kuga ήταν το δημοφιλέστερο PHEV το α’ εξάμηνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here