Η Pirelli κυκλοφόρησε το Pirelli P Zero HL, το πρώτο της ελαστικό κατασκευασμένο με βάση τις ειδικές απαιτήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων και των SUV.

Το νέο Pirelli P Zero HL (υψηλού φορτίου) έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει το επιπλέον βάρος και τη ροπή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των SUV, μειώνοντας παράλληλα τον θόρυβο του δρόμου.

Το νέο P Zero HL της Pirelli μπορεί να υποστηρίξει 20% περισσότερο βάρος από ένα τυπικό ελαστικό ιδίου μεγέθους και διαθέτει τεχνολογία Pirelli Elect, η οποία προσφέρει χαμηλή αντίσταση κύλισης για μεγιστοποίηση της αυτονομίας της μπαταρίας μεταξύ επαναφορτίσεων.

Ο Pierangelo Misani, Ανώτερος Αντιπρόεδρος R&D και Cyber της Pirelli, δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα: «απαιτούν ολοένα και περισσότερο εξειδικευμένη απόδοση από τα ελαστικά».

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα διαθέτει τα νέα ελαστικά Pirelli HL είναι το πολυτελές Lucid Air, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αργότερα φέτος.

Τα νέα P ZERO περιλαμβάνουν επίσης ένα σύστημα που έχει σχεδιάσει η Pirelli για να προσφέρει επιπλέον πρόσφυση ως απάντηση στις απαιτήσεις άμεσης ανταπόκρισης ροπής των ηλεκτροκινητήρων. Επιπλέον, τα νέα ελαστικά διαθέτουν Pirelli Elect και PNCS Technologies για τη μείωση του θορύβου, βοηθώντας τα να κυλούν τόσο αθόρυβα όσο και οι ηλεκτροκινητήρες. Το PNCS είναι ένα ειδικό υλικό που απορροφά τον ήχο μέσα στο ελαστικό για να εξαλείφει τους κραδασμούς του αέρα που διαφορετικά θα μεταδίδονταν στο εσωτερικό του οχήματος.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα για το MINI STRIP concept car
Επόμενο άρθροMobile Drive: Από την Stellantis και την FΙΗ Mobile