Η Cruise και η GM (General Motors) έχουν συνάψει μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft για επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης αυτόνομων οχημάτων.

Οι Microsoft, Cruise και GM θα συνδυάσουν τη μηχανική λογισμικού και εξοπλισμού τους, τις ικανότητες cloud computing, την κατασκευαστική τεχνογνωσία και το οικοσύστημα συνεργατών σε μια για προσπάθεια να καταστήσουν τις μετακινήσεις ασφαλέστερες, καθαρότερες και προσιτότερες.

“Η αποστολή μας να προσφέρουμε ασφαλέστερη, καλύτερη και πιο προσιτή μετακίνηση δεν είναι ένας απλός τεχνολογικός ανταγωνισμός – αλλά και εμπιστοσύνης”, δήλωσε ο CEO της Cruise, Dan Ammann. “Η Microsoft, ως πρότυπο του αξιόπιστου τεχνολογικού εκδημοκρατισμού, θα αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος για εμάς στην εμπορευματοποίηση του στόλου μας αυτόνομων, αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων διαμοιρασμού”.

Για να παρέχει τη δυνατότητα cloud computing στα αυτόνομα οχήματα, η Cruise θα αξιοποιήσει την Azure, την πλατφόρμα cloud και edge computing της Microsoft, για να μεγιστοποιήσει την εμπορευματοποίηση των λύσεων αυτόνομων οχημάτων. Η Microsoft, ως κατά προτίμηση πάροχος cloud της Cruise, θα αξιοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία της Cruise προς βελτίωση των καινοτόμων προϊόντων της και εξυπηρέτηση των εταιρειών μεταφορών παγκοσμίως, μέσω συνεχών επενδύσεων στην Azure.

Η Microsoft, από κοινού με την General Motors, τη Honda και θεσμικούς επενδυτές, θα προβεί σε νέα κεφαλαιουχική επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων στην Cruise, αυξάνοντας την αποτίμηση της Cruise στα 30 δισ. δολάρια.

“Οι εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία επαναπροσδιορίζουν κάθε πτυχή της εργασίας και της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μετακινούμε άτομα και αγαθά”, δήλωσε η Satya Nadella, CEO της Microsoft. “Ως το προτιμητέο cloud της Cruise και της GM, θα εφαρμόσουμε την ισχύ της Azure για να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν και να διαδώσουν την αυτόνομη μετακίνηση”.

“Η Microsoft αποτελεί εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα, στην πορεία προς ένα μέλλον μηδενικών ατυχημάτων, μηδενικών εκπομπών και μηδενικής συμφόρησης”, δήλωσε η Πρόεδρος και CEO της GM, Mary Barra. “Η Microsoft θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την εμπορευματοποίηση των αμιγώς ηλεκτρικών, αυτόνομων οχημάτων της Cruise και να επιτύχει η GM ακόμα περισσότερα οφέλη από το cloud computing, εν όψει του λανσαρίσματος 30 νέων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025, καθώς και τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών προώθησης της ανάπτυξης”.

Επιπλέον, η GM θα συνεργαστεί με τη Microsoft ως ο προτιμώμενο δημόσιο πάροχο cloud για να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης, όπως συνεργασία, αποθήκευση, τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητες μηχανικής μάθησης. Η GM θα διερευνήσει ευκαιρίες με τη Microsoft για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών σε ψηφιακές αλυσίδες εφοδιασμού, την προώθηση της παραγωγικότητας και την ταχύτερη παροχή νέων υπηρεσιών κινητικότητας στους πελάτες.

Φωτογραφία: Microsoft

 

 

 

Προηγούμενο άρθροTotal: μερίδιο στην ινδική Adani Green Energy
Επόμενο άρθροΕξαιρετική η πορεία της Opel Hellas σε σχέση με τον στόχο