Η Michelin & η Faurecia υπέγραψαν συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας. Ο συνδυασμός όλων των δραστηριοτήτων κυψελών καυσίμου της Michelin, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της Symbio, με αυτές της Faurecia, θα ωθήσει την ανάπτυξη των κυψελών καυσίμου H2 σε ανώτερο επίπεδο. 

Παγκόσμια πρωτοπορία

Η κοινοπραξία των δύο γαλλικών εταιρειών θα αποκαλείται Symbio, μια εταιρεία Υδρογόνου των Faurecia Michelin. Κάθε εταίρος θα κατέχει το ήμισυ των μετοχών, συνδυάζοντας από κοινού τις δυνατότητές της, για να καταστούν σημαντικός παράγοντας στην αγορά κυψελών καυσίμου.

Η Symbio θα αναλάβει όλη την υπόθεση H2, φροντίζοντας για την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία συστημάτων κυψελών καυσίμου για κάθε είδους εφαρμογές, με ιδιαίτερη έμφαση στα επαγγελματικά οχήματα.

Και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να καταστούν παγκοσμίως πρωτοπόροι στα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και να δημιουργήσουν έναν ισχυρό γαλλικό και ακόμα και ευρωπαϊκό βιομηχανικό τομέα υδρογόνου.

Στρατηγική συνεργασία

Η Michelin γενικά και ιδιαίτερα η θυγατρική της Symbio, η οποία δραστηριοποιείτο αποκλειστικά σε συστήματα κυψελών καυσίμου, θα συμβάλλουν στην έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγική ικανότητα, ενώ η Faurecia θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της σε κυψέλες καυσίμου. Η Faurecia συνεργάστηκε προηγουμένως με την CEA και διαθέτει βιομηχανική τεχνογνωσία και στρατηγικές σχέσεις με κατασκευαστές αυτοκινήτων. Επιπλέον, η Faurecia επιδιώκει να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Stelia Aerospace Composites, για την ανάπτυξη δεξαμενών H2.

Επιπλέον, η συνεργασία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία ενέπλεξε και τους δύο εταίρους σε μια πρωτοβουλία προετοιμασίας της γαλλικής βιομηχανίας για επαναστατικές τεχνολογίες αυτοκίνησης, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση. Εμπλέκονται επίσης και άλλοι εταίροι του κλάδου, όπως η Renault, η PSA και η Valeo.

Προηγούμενο άρθροH Tesla επιταχύνει τον υπερφορτιστή V3
Επόμενο άρθροΘα σταματήσει η Volvo να πωλεί αυτοκίνητα ντίζελ σύντομα;