Οι πελάτες της Mercedes Benz στη Γερμανία μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το όχημά τους ως συσκευή πληρωμής, χάρη στη νέα υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών, Mercedes pay+.

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος του οχήματος επιτρέπει στους οδηγούς να εγκρίνουν πληρωμές με την Mercedes pay+ , μέσω βιομετρικού ελέγχου δύο συντελεστών αντί του PIN. Τα πρώτα μοντέλα με τη νέα συσκευή είναι οι σειρές EQS και EQE, οι Mercedes Benz S-Class και C-Class και η νέα GLC. Για πρόσθετη ασφάλεια των πληρωμών από το αυτοκίνητο, η Mercedes ενσωμάτωσε την τεχνολογία Delegated Authentication και Cloud Token Framework της Visa.

Απρόσκοπτος τρόπος πληρωμής

Οι πελάτες της Mercedes μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για εγγραφή και πληρωμή ψηφιακών υπηρεσιών, όπως εφαρμογές συνδεσιμότητας, έλεγχος λειτουργιών άνεσης, αναβαθμίσεις λογισμικού οχήματος, προηγμένες υπηρεσίες πλοήγησης και ξεκλείδωμα προεγκατεστημένων συστημάτων (Remote Parking Assist, Adaptive Highbeam Assist, Rear Axle Steering και άλλων), που κατόπιν μπορεί να πληρωθεί μέσω επαλήθευσης, χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Ο Franz Reiner, CEO της Mercedes-Benz Mobility, δήλωσε: «Η Mercedes-Benz μεταβάλλεται σε εταιρεία που παρέχει, μέσω λογισμικού, ψηφιακή, απρόσκοπτη εμπειρία πελατών. Ως εκ τούτου, οι ψηφιακές μας υπηρεσίες πρέπει να είναι διαισθητικές, πρακτικές και ασφαλείς. Αυτός είναι ο σκοπός του Mercedes pay+, ως σύγχρονης και ασφαλούς λύσης πληρωμής. Έτσι, δημιουργούμε μια εντελώς νέα, βελτιωμένη εμπειρία πελάτη. Πρωτοπορούμε, εισάγοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο στο αυτοκίνητο, με πολλά υποσχόμενη εξέλιξη».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει τις πληρωμές αυτοκινήτου και σε άλλες υπηρεσίες, όπως ο ανεφοδιασμός καυσίμων, αλλά δεν αναφέρει πότε. Ωστόσο, αυτό είναι ήδη εφικτό μέσω της εφαρμογής Mercedes me και smartphone ή του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με χρήση PIN.


Η συνδεσιμότητα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τους ευρωπαϊκούς στόλους. Το Connected Fleets Conference, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες 27-28 Μαρτίου, συγκεντρώνει όλη τη γνώση, την τεχνογνωσία στις βέλτιστες πρακτικές, τους προμηθευτές και τους επαγγελματίες του στόλου. Εγγραφείτε εδώ.

Προηγούμενο άρθροH Fiat ξεκινά την πορεία της στην Αλγερία
Επόμενο άρθροΕΕ: το πρώτο βήμα διασφάλισης πράσινων τεχνολογιών