Mercedes-Benz eActros LongHaul Mercedes-Benz eActros LongHaul

Οι MercedesBenz Trucks – Hegelmann Group, υπογράφουν Επιστολή Πρόθεσης: Με το πρότυπο eActros LongHaul, η Mercedes-Benz Trucks πραγματοποίησε προεπισκόπηση του σχεδιαστικού ύφους και των πολυάριθμων τεχνικών λεπτομερειών του οχήματος βαρέων μεταφορών μεγάλων αποστάσεων μαζικής παραγωγής, στην φετινή IAA Transportation στο Ανόβερο.

Στην έκθεση, η εταιρεία logistics Hegelmann Group, που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και η Mercedes-Benz Trucks υπέγραψαν επιστολή πρόθεσης παραγγελίας 50 eActros LongHaul. Τα οχήματα πρόκειται να παραδοθούν στην οικογενειακή επιχείρηση στο Bruchsal της Γερμανίας, με έναρξη της μαζικής παραγωγής το 2024.

Mercedes-Benz Trucks - Hegelmann Group
Από αριστερά, Dr. Karel Knap, Head of Global Key Account Management Mercedes-Benz Trucks, Stina Fagerman, Επικεφαλής Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υπηρεσιών Mercedes-Benz Trucks, Siegfried Hegelmann, Διευθύνων Μέτοχος Hegelmann Group, Anton Hegelmann, Διευθύνων Μέτοχος Hegelmann Group; Tomas Jurgelevičius, Γενικός Διευθυντής Hegelmann Group, Jean-Marc Diss, Επικεφαλής Ευρώπης της Mercedes-Benz Trucks

Η Stina Fagerman, Επικεφαλής Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υπηρεσιών της Mercedes-Benz Trucks, ανέφερε: “Για να καταστήσουμε τις μεταφορές βιώσιμες και ελεύθερες εκπομπών ρύπων στο μέλλον, χρειαζόμαστε πολλούς ισχυρούς συνεργάτες. Ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γι’ αυτήν την συμφωνία και την εμπιστοσύνη του Hegelmann Group στην Mercedes-Benz Trucks».

Ο Siegfried Hegelmann, Διευθύνων Μέτοχος του Hegelmann Group, δήλωσε: «Όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη. Είμαστε ανοιχτοί στις προκλήσεις και ταυτοχρόνως προσπαθούμε να εφαρμόσουμε βιωσιμότητα στον κλάδο μας».

Μετά την παρουσίαση στην IAA του Ανόβερου, το eActros LongHaul θα δοκιμαστεί σε δημόσιους δρόμους για πρώτη φορά φέτος. Προγραμματίζονται επίσης εντατικές δοκιμές για το 2023, με πρότυπα σχεδόν τελικής διαμόρφωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη υπογράφηκαν επιστολές πρόθεσης με την Amazon και τη Rhenus τον Σεπτέμβριο.

Το eActros LongHaul θα διαθέτει αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων με μία μόνον φόρτιση μπαταρίας.

Προηγούμενο άρθροFiat Professional: παραγωγή 7 εκατ. οχημάτων
Επόμενο άρθροH Stellantis προωθεί την καινοτομία