Mercedes-Benz E-Class AMG line

Το  Mercedes-Benz Group πούλησε 568.400 (-6%) αυτοκίνητα και βαν παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Mercedes-Benz Cars σημείωσε αύξηση πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (+3%) και σταθερές επιδόσεις στην Ευρώπη, με σημαντική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο (+43%) και τη Γαλλία (+35%), ενώ οι πωλήσεις στην Ασία επηρεάστηκαν από αλλαγές μοντέλων και περιορισμοούς της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Mercedes-Benz Vans παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις χάρη στις αυξανόμενες πωλήσεις στην Κίνα (+27%) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (+15%).

«Οι πελάτες μας μπορούν να ανυπομονούν για ένα συναρπαστικό 2024 με μια σειρά από φανταστικά λανσαρίσματα νέων προϊόντων, ιδιαίτερα στην κατηγορία Top-End. Ένα από τα σημαντικότερα είναι προ των πυλών με την πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα του καινούργιου ηλεκτρικού G στην Auto China στο Πεκίνο σε δύο εβδομάδες», δήλωσε η  Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, με ευθύνη το  Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις.

Mercedes-Benz Cars

Η ζήτηση για plug-in υβριδικά αυτοκίνητα οδήγησε σε αύξηση πωλήσεων κατά 6% τους πρώτους τρεις μήνες, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) της Mercedes-Benz Cars έφθασαν τις 47.500 μονάδες (-8%) το πρώτο τρίμηνο, καθώς το smart fortwo έφτασε στο τέλος του κύκλου ζωής του (-30%). Συνολικά, τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 10% των συνολικών πωλήσεων των αυτοκινήτων Mercedes-Benz για το πρώτο τρίμηνο και το 19% συμπεριλαμβανομένων των plug-in-υβριδικών.

Η διαθεσιμότητα των κορυφαίων προϊόντων περιορίστηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, κυρίως λόγω της αλλαγής μοντέλων της G-Class και της Mercedes-AMG E-Class και GLC, καθώς και της συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το 2024, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει δώδεκα κορυφαία οχήματα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μοντέλων Mercedes-AMG και την παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού G. Το σεντάν EQS θα λάβει μια εκτεταμένη αναβάθμιση με επέκταση της αυτονομία που θα ξεπερνά πλέον τα 800 χλμ. Η S-Class παραμένει αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία της σε όλες τις βασικές περιοχές.

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου στην βασική κατηγορία αυξήθηκαν κατά 8%, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης της GLC καθώς αυξήθηκε η διαθεσιμότητα παρελκομένων του μοντέλου. Η διαθεσιμότητα των εξαρτημάτων αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Mercedes-Benz EQV, eSprinter, eVito, eCitan, EQT

Mercedes-Benz Vans

Η Mercedes-Benz Vans αύξησε τις πωλήσεις της το τρίμηνο κατά 7% και για πρώτη φορά ξεπέρασε το όριο των 100.000 βαν σε πρώτο τρίμηνο (105.400), επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων πρώτου τριμήνου. Η στρατηγικής σημασίας αγορά των ΗΠΑ πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 15% στα 16.100 βαν, καθιστάμενη η ισχυρότερη αγορά πωλήσεων για τα βαν Mercedes-Benz μετά την εγχώρια αγορά της Γερμανίας. Στην Κίνα, το κατέγραψε ισχυρή αύξηση πωλήσεων της τάξης του 27% με 7.700 μεσαίου μεγέθους μονάδες.

Η ζήτηση για ελαφρά επαγγελματικά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με αύξηση 11% σε σύνολο 92.800 πωλήσεων. Στον ιδιωτικό τομέα, οι πωλήσεις μειώθηκαν στις 12.700 μονάδες (-16%) λόγω της αλλαγής μοντέλου V-Class και EQV. Η ζήτηση για eVans μειώθηκε τους πρώτους τρεις μήνες σε 3.000 eVans (-17%), γεγονός που στη Γερμανία προκλήθηκε από την παύση φορολογικών κινήτρων.

Προηγούμενο άρθροΥποχώρησαν οι ταξινομήσεις τον Μάρτιο 2024
Επόμενο άρθροΟι Παριζιάνοι προτιμούν το ποδήλατο από το αυτοκίνητο