Ο Peter Zieringer Chief Customer Officer της Mercedes-Benz Mobility
Ο Peter Zieringer Chief Customer Officer της Mercedes-Benz Mobility

Ο Peter Zieringer αναλαμβάνει Chief Customer Officer της Mercedes-Benz Mobility AG, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2022.

Μετά την απόσχιση της επιχείρησης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από την Daimler trucks and buses και την εστίαση στις οικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες κινητικότητας για την Mercedes-Benz cars and vans, η Mercedes-Benz Mobility AG προσαρμόζει επίσης την παγκόσμια οργανωτική της δομή, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2022.

Στο μέλλον, οι 36 εθνικές θυγατρικές που διαχειρίζονται το leasing, τη χρηματοδότηση και την ασφάλιση των πελατών της Mercedes-Benz σε αυτές τις αγορές θα υπάγονται σε αυτήν απευθείας. Μέχρι σήμερα, η διαχείριση των εθνικών θυγατρικών πραγματοποιείται μέσω τριών περιφερειακών κέντρων για την Ευρώπη, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την Αφρική και την Κίνα (APAC) και την Αμερική.

Παράλληλα, δημιουργείται η λειτουργία του Chief Customer Officer (CCO) στο ΔΣ της Mercedes-Benz Mobility AG. Η νέα οργανωτική δομή μειώνει τα επίπεδα ελέγχου και την πολυπλοκότητα και έτσι θα βοηθήσει επίσης στην υλοποίηση στρατηγικών πρωτοβουλιών που αποτελούν μέρος του μετασχηματισμού, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών για πελάτες, των ευέλικτων χρηματοοικονομικών προϊόντων και της μετάβασης σε περισσότερες διαδικτυακές συμβάσεις.

«Η περιφερειακή δομή της Mercedes-Benz Mobility ήταν μια πολύ καλή βάση για την εταιρική μας επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, το πλαίσιο της επιχείρησης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο: η συμπεριφορά των πελατών αλλάζει και ταυτόχρονα η χρήση της τεχνολογίας καθιστά δυνατές πιο ολοκληρωμένες και επεκτάσιμες διαδικασίες. Η νέα λειτουργική ευθυγράμμιση υποστηρίζει επίσης αυτή τη διαδικασία μετασχηματισμού δομικά και μας κάνει πιο γρήγορους και πιο αποτελεσματικούς συνολικά», δήλωσε ο Franz Reiner, CEO της Mercedes-Benz Mobility AG.

Ως μέρος της αναδιοργάνωσης, το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας όρισε τον Peter Zieringer ως Chief Customer Officer, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2022. Ο Peter Zieringer εντάχθηκε στην εταιρεία το 1993. Αφού πέρασε από διάφορες διεθνείς διοικητικές θέσεις, ανέλαβε CEO της Mercedes-Benz Bank στη Γερμανία το 2005. Το 2011 έγινε μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Mobility (τότε Daimler Financial Services) για την περιοχή της Αμερικής και CEO της Mercedes-Benz Financial Services USA. Από το 2019, είναι μέλος του ΔΣ υπεύθυνος για την περιοχή της Ευρώπης. Στη νέα λειτουργία του ΔΣ, ο Peter Zieringer θα αναφέρεται στον Franz Reiner, CEO της Mercedes-Benz Mobility AG, και θα λειτουργεί ως η κεντρικός σύνδεσμος με την Mercedes-Benz cars and vans.

Ο Peter Zieringer εντάχθηκε στην εταιρεία το 1993. Αφού κατείχε διάφορες διεθνείς διοικητικές θέσεις, ανέλαβε CEO της Mercedes-Benz Bank στη Γερμανία το 2005. Το 2011 έγινε μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Mobility (τότε Daimler Financial Services) για την περιοχή της Αμερικής και CEO της Mercedes-Benz Financial Services USA. Από το 2019, είναι μέλος του ΔΣ υπεύθυνος για την περιοχή της Ευρώπης. Στη νέα λειτουργία του ΔΣ, ο Peter Zieringer θα αναφέρεται στον Franz Reiner, CEO της Mercedes-Benz Mobility AG, και θα λειτουργεί ως η κεντρικός σύνδεσμος με την Mercedes-Benz cars and vans.

Από την 1η Απριλίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Mercedes-Benz Mobility θα αποτελείται από τους Franz Reiner (CEO), Eefje Dikker (CHRO), Gerrit-Michael Duelks (CFO), Jörg Lamparter (COO) και Peter Zieringer (CCO).

Για την Mercedes-Benz Mobility το περασμένο έτος υπήρξε πολύ επιτυχημένο. Το 2021 η εταιρεία είχε έσοδα 27,9 δισ. ευρώ και EBIT ρεκόρ, 3,4 δισ. ευρώ (2020: 1,6 δισ. ευρώ) . Αυτό οφειλόταν στη βελτίωση της λειτουργικής επιχειρηματικής ανάπτυξης των υπηρεσιών κινητικότητας και στόλου, στο χαμηλότερο κόστος αναχρηματοδότησης και πιστωτικού κινδύνου. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αυξήθηκε σε 22% το 2021 (2020: 10,9%). Το 2021 η Mercedes-Benz Mobility χρηματοδότησε ή μίσθωσε περίπου το 50% των οχημάτων που πωλήθηκαν από τον Όμιλο Mercedes-Benz παγκοσμίως. Αυτό αντιστοιχεί σε όγκο συμβολαίων 133,7 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροHonda – Sony: Συμφωνία για Κοινοπραξία Κινητικότητας
Επόμενο άρθροMondial Assistance: Πρωτοποριακές υπηρεσίες