Mercedes-Benz: Η αποκάλυψη της νέας S Class
S-Class campaign - Cares for what matters

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την τελευταία έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της S Class, με μια σειρά από νέες σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Στις κυριότερες από αυτές περιλαμβάνεται το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX δεύτερης γενιάς, το οποίο χρησιμοποιεί κεντρική οθόνη αφής 11,9 ιντσών. Υπάρχει επίσης μια τρισδιάστατη ψηφιακή οθόνη υποστήριξης οδηγού 12,3 ιντσών.

Το head-up display μπορεί να προβάλει πληροφορίες επαυξημένης πραγματικότητας στο παρμπρίζ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δείκτες sat-nav έχουν τοποθετηθεί ακριβώς στη σωστή θέση. Οι προαιρετικοί ψηφιακοί προβολείς, με ανάλυση 1,3m pixel, μπορούν να προβάλλουν προειδοποιητικά σύμβολα στο δρόμο.

Ένα εσωτερικό σύστημα κάμερας μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένα χαρακτηριστικά με βάση τη συμπεριφορά των επιβαινόντων, όπως το κατέβασμα του πίσω πλευρικού παραθύρου εάν ο οδηγός κοιτάξει πάνω από τον ώμο του.

Σε πιθανή πλευρική σύγκρουση με άλλο όχημα το πλαίσιο του οχήματος μπορεί να ανυψωθεί μέσω του E-Active Body Control.

Ενημερώσεις λογισμικού για περισσότερα από 50 εξαρτήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν ασύρματα (ΟΤΑ) ώστε το αυτοκίνητο να διαθέτει κάθε νέο χαρακτηριστικό που προστίθεται στο μέλλον, καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η S-Class θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία επιπέδου 3 με ένα νέο σύστημα Drive Pilot. Θα λειτουργεί σε καταστάσεις όπου η πυκνότητα της κυκλοφορίας είναι υψηλή ή σε κατάλληλα τμήματα αυτοκινητοδρόμων, αρχικά στη Γερμανία.

Ένα plug-in υβριδικό S 580e με ηλεκτρική εμβέλεια 100 χλμ θα ενταχθεί επίσης στη σειρά της νέας S Class αργότερα.

Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, η νέα S Class διαθέτει μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (550 λίτρα), βελτιωμένη αεροδυναμική και περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Είναι επίσης περίπου 60 κιλά ελαφρύτερη, παρά την αυξημένη ακαμψία και φινέτσα.

Το νέο μοντέλο είναι πιο τολμηρό και πιο μοντέρνο σε εμφάνιση. Το εσωτερικό του καταργεί τους περισσότερους φυσικούς διακόπτες, βασισμένο στις οθόνες αφής και στα συστήματα φωνητικών εντολών.

Oι παραγγελίες ξεκινούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020.

 

Προηγούμενο άρθροNissan: παραγωγή ανταλλακτικών από ανθρακονήματα
Επόμενο άρθροΤο νέο MINI Countryman ανεβάζει τον πήχη