Mercedes-Benz: αιολικό πάρκο στο Papenburg
Το σχέδιο αιολικού πάρκου στην πίστα δοκιμών της Mercedes-Benz στο Papenburg

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να κατασκευάσει αιολικό πάρκο στην πίστα δοκιμών της, στο Papenburg της βόρειας Γερμανίας:

  • Η Mercedes-Benz επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
  • Οι ανεμογεννήτριες θα καλύψουν περισσότερο από το 15% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας στη Γερμανία, παράγοντας περισσότερα από 100 MW από τα μέσα της δεκαετίας
  • Σχέδια για εγκατάσταση διψήφιου αριθμού ανεμογεννητριών
  • Μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας με εταίρους
  • Επανεξετάζεται η εγκατάσταση πρόσθετων φωτοβολταϊκών συστημάτων

Η Mercedes-Benz θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο στο Papenburg, με ισχύ άνω των 100 MW, ώστε να καλύπτει πάνω από το 15% της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Mercedes-Benz Group AG στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της κατασκευής διψήφιου αριθμού ανεμογεννητριών μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ενέργειας με συνεργάτη, με τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Εξετάζεται επίσης εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης κλίμακας στον χώρο δοκιμών. Τα σχέδια του έργου και η μελέτη οικολογικών επιπτώσεων θα πραγματοποιηθούν σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η έκταση 800 περίπου εκταρίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας από το 1998. Με αυτό το έργο, η Mercedes-Benz επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας μεσοπρόθεσμα και συγχρόνως υποστηρίζει ενεργά την επέκταση της χερσαίας αιολικής ενέργειας στη Γερμανία.

Ο Jörg Burzer, Μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Group AG, υπεύθυνος Παραγωγής και Εφοδιαστικής Αλυσίδας δήλωσε: “Η στοχευμένη επέκταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας για την αειφορία. Με την υλοποίηση του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου στο Papenburg, πραγματοποιούμε σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συμβάλλουμε στην ενεργειακή μετάβαση και την επέκταση της χερσαίας αιολικής ενέργειας στη Γερμανία. Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των εργοστασίων μας σε μεγάλη κλίμακα, μειώνουμε σταδιακά την ενεργειακή μας εξάρτηση”.

Από φέτος, η παραγωγή στα εργοστάσια της εταιρείας είναι ουδέτερη εκπομπών CO2 και η Mercedes-Benz επιδιώκει να καλύψει πάνω από το 70% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή, με ανανεώσιμες πηγές, έως το 2030. Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο ESG στις 11 Απριλίου, η εταιρεία επικεντρώνεται στην επέκταση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της και στη σύναψη περαιτέρω σχετικών συμφωνιών αγοράς. Έως το 2025, η Mercedes-Benz θα επενδύσει τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις εκπομπές CO2 κύκλου ζωής ανά επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, έναντι του 2020. Οι σημαντικότερες αιτίες είναι η ηλεκτροκίνηση του στόλου, η φόρτιση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, η βελτίωση της τεχνολογίας μπαταριών και η χρήση ανακυκλωμένων υλικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή.

Προηγούμενο άρθροFord: Mustang Mach-E, E-Transit, Kuga – Explorer PHEV
Επόμενο άρθροSixt: Vinzenz Pflanz και James Adams στο ΔΣ