Η Sixt προσθέτει δύο στελέχη της στο διοικητικό της συμβούλιο: Ο Vinzenz Pflanzen και ο James Adams θα συμμετέχουν στο Δ.Σ. από την 1η Οκτωβρίου. Θα αναλάβουν επίσης νέα καθήκοντα εντός της εταιρείας. Ο κ. Plant θα αναλάβει Chief Business Officer (CBO) και ο κ. Adams Chief Commercial Officer (CCO).

Η επέκταση του ΔΣ της Sixt αντανακλά την ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας την τελευταία δεκαετία – με αύξηση εσόδων 136%, διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από 29% σε 70%, διπλασιασμό του στόλου και αύξηση προσωπικού πάνω από 130%. Δείχνει επίσης την πρόθεση της Sixt να συνεχίσει να επεκτείνει το επιχειρηματικό της πρότυπο, να διεθνοποιεί τις αγορές της και να ψηφιοποιεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ισχυρές συνεργασίες

Ο Vinzenz Pflanzen, 50 ετών, διαθέτει πάνω από 26 χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς υπηρεσίες κινητικότητας, με εξαιρετικές διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κλάδο. Πριν ενταχθεί στη Sixt, διετέλεσε επί εξαετία CCO της Fleet Logistics, κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών στόλου στην Ευρώπη. Με καταγωγή από το Μόναχο, ο κ. Pflanzen εντάχθηκε στην Sixt το 2016, ως Chief Sales Officer. Το 2017, ανέλαβε Πρόεδρος Εταιρικών Πωλήσεων του Sixt Group, υπεύθυνος πωλήσεων και προϊόντων όλων των θυγατρικών και των κατηγοριών παγκοσμίως. Ως CBO της Sixt, ο κ. Pflanzen θα είναι υπεύθυνος παγκόσμιων προμηθειών και πωλήσεων οχημάτων.

«Η επιτυχία της Sixt βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε ισχυρές συνεργασίες με κατασκευαστές και επιχειρήσεις. Επομένως, είναι λογική η περαιτέρω αξιοποίηση δυνατοτήτων και μελλοντικών συνεργειών συγχωνεύοντας τα τμήματα Προμηθειών και Πωλήσεων Οχημάτων και εντείνοντας τη συνεργασία με τους εταίρους μας μέσω καλύτερα προσαρμοσμένων προϊόντων και κοινών έργων», δήλωσε ο κ. Pflanzen.

Ικανοποίηση πελατών

Ο James Adams, 39 ετών, είναι αναγνωρισμένος ειδικός ψηφιακών επιχειρήσεων. Ως Βρετανός, θα είναι το πρώτο αλλοδαπό μέλος του ΔΣ στην ιστορία της Sixt. Πριν ενταχθεί στην Sixt, ο κ. Adams διετέλεσε CCO του τμήματος κινητικότητας και μεταφορών της Booking.com, από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ταξιδίων στον κόσμο. Διετέλεσε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Rentalcars.com, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων στον κόσμο. Ο κ. Adams εντάχθηκε στην εταιρεία το 2020, ως CEO της Sixt UK. Ως CCO της Sixt, ο James Adams θα είναι υπεύθυνος κυρίως για τη διαχείριση εσόδων, τα παγκόσμια διαδικτυακά προϊόντα και εφαρμογές, την τιμολόγηση και την διαχείριση απόδοσης.

«Η αποστολή της Sixt ως κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος premium κινητικότητας αποσκοπεί στην ικανοποίηση των πελατών μας καθημερινά, συνδέοντάς τους με το σωστό όχημα, στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, στη σωστή τιμή», δήλωσε ο κ. Adams. «Στα νέα μου καθήκοντα, θα βοηθήσω την Sixt να βελτιώνεται καθημερινά, παρέχοντας κερδοφόρα ανάπτυξη μέσω συναρπαστικότερης εμπειρίας πελατών με ψηφιακή και προϊοντική καινοτομία».

Περαιτέρω ανάπτυξη

«Μπορούμε να αναπολήσουμε μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης και συνεχούς διεθνοποίησης και ψηφιοποίησης. Τώρα επιθυμούμε να λάβουμε υπόψη το νέο μέγεθος του Ομίλου και να χαράξουμε πορεία για περαιτέρω ανάπτυξη», δηλώνουν οι Alexander Sixt και Konstantin Sixt, αμφότεροι CEO της εταιρείας.

«Η ανάληψη των Vinzenz Pflanzen και James Adams θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση της επιτυχημένης πορείας διεθνούς ανάπτυξης και ψηφιοποίησης της Sixt», δήλωσε ο Erich Sixt, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Εκτός από τις δύο νέες τοποθετήσεις, το ΔΣ της Sixt SE περιλαμβάνει τους Konstantin και Alexander Sixt, καθώς και τον Nico Gabriel (COO) και τον Καθ. Δρ. Kai C. Andrejewski (CFO).

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: αιολικό πάρκο στο Papenburg
Επόμενο άρθροNissan: ευρωπαϊκή παραγωγή του ηλεκτρικού Townstar