Autohellas: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα

Σε τιτλοποίηση εσόδων ύψους 101 εκατ. ευρώ προχώρησε πριν από λίγο καιρό η Αutohellas Hertz. Στους τίτλους που εξέδωσε η εταιρεία επένδυσαν οι αναπτυξιακές ευρωπαϊκές τράπεζες EBRD, EIB και EIF, καθώς και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Η συναλλαγή αυτή αποτέλεσε την πρώτη τιτλοποίηση ενεργητικού (Asset-backed Securitization, ABS) στην Ελλάδα εκτός του τραπεζικού τομέα.

Η KfW επένδυσε συνολικά σε senior τίτλους αξίας 25 εκατ., ενώ η EIB και η EBRD προχώρησαν σε επένδυση 32,3 εκατ. και 15 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στην έκδοση της ελληνική εταιρίας.

Ανάδοχος της κοινής επένδυσης των ευρωπαϊκών ταμείων ήταν η StormHarbour ενώ οι τίτλοι έχουν αξιολόγηση Β+ και ΒΒΒ- από την S&P και την Scope αντίστοιχα.

Η κίνηση αυτή έχει προσφέρει στην Αutohellas Hertz τη δυνατότητα μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, την οποία χρησιμοποιεί σε νέα συμβόλαια leasing στην ελληνική αγορά, προσφέροντας ελκυστικά μειωμένα μισθώματα. Εξάλλου, η Autohellas Hertz, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα μειωμένα μισθώματα σε επιλέξιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η κίνηση αυτή έχει προσφέρει στην Αutohellas Hertz τη δυνατότητα μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, την οποία χρησιμοποιεί σε νέα συμβόλαια leasing στην ελληνική αγορά, προσφέροντας ελκυστικά μειωμένα μισθώματα. Εξάλλου, η Autohellas Hertz μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα μειωμένα μισθώματα σε επιλέξιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

r

Προηγούμενο άρθροΗ Alliance Ventures επενδύει σε εφαρμογή για την κινητικότητα
Επόμενο άρθροΗ Inmotion επενδύει στην πλατφόρμα all-in-one mobility, Transit