Η Alliance Ventures, το στρατηγικό venture capital των Renault-Nissan-Mitsubishi, δήλωσε  ότι επένδυσε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Transit, εταιρείας πολυτροπικών εφαρμογών μετακινήσεων (multimodal mobility) με έδρα το Μόντρεαλ.

Η εφαρμογή για κινητά αποτελεί one-stop shop για περισσότερες από 175 μητροπολιτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους χρήστες δεδομένα μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο. Με επικεφαλής την Alliance Ventures, η επένδυση της Σειράς B απορρόφησε πάνω από 17 εκατ. δολάρια και επιταχύνει την αποστολή της νεοφυούς εταιρείας για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που επιθυμούν να μεταβούν σε προορισμούς χωρίς να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο, δήλωσε εκπρόσωπος της Transit.

Ανέφερε πως τρεις ακόμα επενδυτές, οι InMotion Ventures, Accel και Real Ventures, συνέβαλαν στη χρηματοδότηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Transit, Sam Vermette, δήλωσε: “Νέοι τρόποι κινητικότητας εισέρχονται στην αγορά με ταχύτητες ρεκόρ. Χρειάστηκαν δεκαετίες για να εφαρμοστεί το car sharing. Τώρα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα σκούτερ παράγονται σε εβδομάδες. Πρόκειται για μια συναρπαστική περίοδο, καθώς η Transit βοηθά τους ανθρώπους να περιηγηθούν με τις νέες δυνατότητες κινητικότητας”.

Εκπρόσωπος της Alliance Ventures αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό της επένδυσης. Ωστόσο, ανέφερε πως η επένδυση συμβαδίζει με το στρατηγικό σχέδιο “Alliance 2022” του Σεπτεμβρίου 2017, για να καταστεί ηγέτιδα στις υπηρεσίες κινητικότητας ρομποτικών οχημάτων μετακίνησης κατόπιν κλήσεως (ride-hailing) αλλά με δημόσιες συγκοινωνίες και car-sharing.

Προηγούμενο άρθροΜείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στη Δυτική Ευρώπη – Αύξηση στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜειωμένα μισθώματα από την Αutohellas Hertz