Ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα εξοπλισμού ελαστικών, η Volvo Cars θα εξοπλίσει τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της με στάνταρ ελαστικά Recharge για χρήση όλες τις εποχές στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Με ένα μόνο σετ ελαστικών ικανά να λειτουργούν με ασφάλεια σε διάφορες καιρικές και οδικές συνθήκες σε σχέση με τα καλοκαιρινά ή χειμερινά ελαστικά, η Volvo Cars στοχεύει στην απλοποίηση της ζωής των πελατών, αποφεύγοντας την εξαμηνιαία ταλαιπωρία αλλαγής ελαστικών και μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2.

Τα ελαστικά Recharge είναι τα πρώτα για χρήση καθ΄όλο το χρόνο, επιτυγχάνοντας ενεργειακή απόδοση κατηγορίας Α. Αυτή η καινοτομία συμβαδίζει με την επιθυμία της εταιρείας να ηγηθεί του κλάδου σε προσφορά πιο βιώσιμων προϊόντων.

Η οδήγηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40 με ελαστικά Recharge μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 8% και να επεκτείνει τη μέση αυτονομία, συγκριτικά με την οδήγηση με χειμερινά ελαστικά.

Καθώς περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν μόνο ένα σετ ελαστικών για όλο τον χρόνο, η παραγωγή τροχών αλουμινίου μπορεί να περιοριστεί, προσφέροντας ένα επιπλέον όφελος στο κλίμα.

“Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η χαμηλή αντίσταση κύλισης ελαστικών είναι σημαντικότερη από ό,τι στα παραδοσιακά, δεδομένου ότι έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κατανάλωση και την αυτονομία”, δήλωσε η Gisela Blomkvist, επικεφαλής του Κέντρου Βιωσιμότητας της Volvo Cars. “Συνήθως, αυτό το χαρακτηριστικό παρατηρείται στα καλοκαιρινά ελαστικά – αλλά με τα ελαστικά Recharge το επεκτείνουμε και στους χειμερινούς μήνες και βλέπουμε σαφή οφέλη για τους πελάτες και το περιβάλλον”.

Σε πολλά μέρη της Ευρώπης, η συνήθης τοποθέτηση καλοκαιρινών και χειμερινών ελαστικών μπορεί να μην είναι πάντα η ασφαλέστερη επιλογή για τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες.

Οι ειδικοί ασφαλείας της Volvo Cars έχουν αντιληφθεί πως είναι λιγότερο ασφαλές να χρησιμοποιούνται συνήθη καλοκαιρινά ή χειμερινά ελαστικά όταν επικρατούν ξηρές ή υγρές συνθήκες με θερμοκρασίες περίπου μηδέν βαθμών. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα ελαστικά Recharge αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή.

Τα ελαστικά Recharge, ειδικά σχεδιασμένα για τη σειρά προϊόντων Recharge, προσφέρουν την καλύτερη ασφάλεια όλο το χρόνο και υπερέχουν όταν οι καιρικές οδικές συνθήκες εναλλάσσονται συχνά.

‘Σε έναν τέλειο κόσμο, θα ξυπνούσατε κάθε πρωί, θα κοιτάζατε έξω από το παράθυρό σας, θα ακούγατε το δελτίο καιρού και ανάλογα θα προσαρμόζατε τα σωστά ελαστικά στο αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε’, ανέφερε ο Jan Ivarsson, ανώτερος ειδικός ασφαλείας του Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars. “Φυσικά, αυτό είναι αδύνατον, επομένως προσφέρουμε τα ελαστικά Recharge ως την καλύτερη εναλλακτική λύση για να είναι ασφαλείς οι πελάτες μας όλο το χρόνο.

Ωστόσο, τα ελαστικά Recharge μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Για πελάτες που ζουν σε περιοχές όπου οι χειμερινές συνθήκες είναι σκληρές και η οδήγηση σε χιόνι ή πάγο είναι συχνή ή για πελάτες που επισκέπτονται συχνά περιοχές όπως αυτές, τα συνήθη ελαστικά υψηλής τριβής ή τα χειμερινά ελαστικά με καρφιά παραμένουν η ασφαλέστερη επιλογή και εξακολουθούν να διατίθενται προαιρετικά.

Τα ελαστικά Recharge θα γίνουν στάνταρ σε πλήρως αμιγώς αυτοκίνητα Volvo στις ακόλουθες αγορές: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελβετία, Σουηδία και Ουκρανία. Σήμερα, τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι η βασική επιλογή για το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge στις παραπάνω αγορές.

Προηγούμενο άρθροΑνανεωμένο Hyundai KONA και νέο KONA N Line
Επόμενο άρθροEuro NCAP: 5 αστέρια για Polestar και Cupra