Το Euro NCAP δημοσίευσε τις πρώτες αξιολογήσεις ασφαλείας του 2021. Δύο νέα αυτοκίνητα – – τα Polestar 2 και Cupra Formentor – επιτυγχάνουν τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων έναντι των πρόσφατων κανονισμών πρωτοκόλλου.

Τα Renault Arkana και Lexus UX 300e προέρχονται αμφότερα από μοντέλα που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και καταχωρούνται στη λίστα αξιολόγησης του 2019.

Η ραγδαία μεταβαλλόμενη φύση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ιδιαίτερα εμφανής στη κινεζοσουηδική μάρκα Polestar. Με έδρα το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει το αμιγώς ηλεκτρικό Polestar 2 στο εργοστάσιο της Volvo Car, ιδιοκτησίας Geely, στο Luqiao της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, η Cupra, γνωστή από τα μοντέλα της SEAT για κάποια χρόνια, γίνεται εμπορικό σήμα αφ΄εαυτής και εκπροσωπεί το σπορ σκέλος της εταιρείας του Martorell. Η ασφάλεια είναι σαφώς στο επίκεντρο της στρατηγικής των μαρκών και αμφότερα τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν καλή απόδοση στις δοκιμές του Euro NCAP.

Ως προς την προστασία επιβατών ενηλίκων και παιδιών, τα δύο αυτοκίνητα διαφέρουν σε ένα μόνον σημείο. Για την προστασία των πεζών, το Polestar, με ενεργό καπό, επιτυγχάνει εντυπωσιακή βαθμολογία 80%, ενώ και τα δύο αυτοκίνητα έχουν καλή απόδοση αυτόνομων συστημάτων πέδησης έκτακτης ανάγκης σε δοκιμές ευάλωτων χρηστών δρόμων.

“Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία του Covid και η αυτοκινητοβιομηχανία βίωσε δώδεκα πολύ δύσκολους μήνες. Οι πωλήσεις μειώθηκαν και οι κατασκευαστές πρέπει να βρουν τρόπους μείωσης του κόστους και μεγιστοποίησης των κερδών. Το Euro NCAP είναι εδώ για να βεβαιώσει πως η ασφάλεια δεν διακυβεύεται και είναι άξιο επιβράβευσης το γεγονός ότι αυτές οι δύο μάρκες την θέτουν ψηλά στις ημερήσιες διατάξεις τους. Η ασφάλεια είναι πλέον στο επίκεντρο της στρατηγικής των κατασκευαστών και γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν τομέα στον οποίον οι καταναλωτές δεν θα δεχθούν εκπτώσεις”.

Το Renault Arkana βασίζεται στο Captur και μοιράζεται την αξιολόγηση ασφαλείας του αυτοκινήτου του 2019. Το 300e προστίθεται ως αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του υβριδικού Lexus UX, που δοκιμάστηκε επίσης το 2019.

Προηγούμενο άρθροΜε ελαστικά Recharge ως στάνταρ τα ηλεκτρικά Volvo
Επόμενο άρθροΤο νέο Audi Q4 e-tron με φουτουριστικό εσωτερικό