Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Lotus ξεκίνησε συνεργασία με τη Centrica, μητρική εταιρεία της British Gas, για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ηλεκτρικού οχήματος (EV) που ενσωματώνει μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας.

Οι εταιρείες δηλώνουν πως επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση πελάτη – αυτοκινήτου, καθιστώντας το αυτοκίνητο επέκταση του σπιτιού, ικανό να αποθηκεύει ηλεκτρισμό και να παρέχει υπηρεσίες στην αγορά ενέργειας.

Η νέα συνεργασία έρχεται μερικούς μήνες πριν από την παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού υπερ-αυτοκινήτου Lotus Evija και σηματοδοτεί την απαρχή της Lotus στην ηλεκτροκίνηση της αυξανόμενης γκάμας οχημάτων της.

Η Centrica θα υποστηρίξει επίσης τη Lotus στην οικοδόμηση ενός παγκόσμιου προγράμματος αειφορίας μηδενικών εκπομπών που βοηθά στον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις κατασκευές έως τις πωλήσεις και τις καθημερινές δραστηριότητες των εργαζομένων της Lotus.

Ο CEO του Centrica Group, Chris O’Shea, δήλωσε: “Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους πελάτες και τις κοινότητές μας να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές και για να γίνει αυτό, πρέπει να υποστηρίξουμε τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Διαθέτουμε την τεχνολογία, τις δεξιότητες και το μέγεθος για να το κάνουμε και η συνεργασία μας με την Lotus αποτελεί ένα ακόμα βήμα την επίτευξη της δέσμευσής μας”.

Ο CEO της Lotus Cars, Phil Popham, δήλωσε: “Η πορεία μας προς μηδενικές εκπομπές άνθρακα είναι απολύτως συνυφασμένη με τη στρατηγική Vision80 της Lotus – για τα ογδόντα χρόνια της επιχείρησης, το 2028. Μέχρι τότε θα έχουμε μετατρέψει τη Lotus σε πραγματικά παγκόσμιο παίκτη στον τομέα υψηλής απόδοσης υψηλής τεχνολογίας, με μια νέα γκάμα αυτοκινήτων πιστή στη βασική μας υπόσχεση να είμαστε πάντα ‘Υπέρ των Οδηγών’. Η διαφορά θα είναι η ενέργεια και οι υποδομές που θα τροφοδοτήσουν και θα υποστηρίξουν αυτά τα προϊόντα στο μέλλον – αυτή η νέα συνεργασία δείχνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τη φιλοδοξία του οράματός μας”.

Ο Carl Bayliss, Αντιπρόεδρος της Centrica Innovations, δήλωσε: “Η κατοχή ενός ηλεκτρικού οχήματος δεν είναι το ίδιο με την κατοχή ενός αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης. Οραματιζόμαστε ένα μέλλον στο οποίο ο πελάτης, το αυτοκίνητο και το σπίτι συνδέονται, επιτρέποντας νέες υπηρεσίες πέραν της φόρτισης του αυτοκινήτου και νέα προϊόντα και εμπειρίες που αντικαθιστούν την σημερινή ανούσια τυπική σχέση και την ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου”.

Copyright φωτογραφίας: Lotus, 2020.

Προηγούμενο άρθροΕργασία από το σπίτι στη νέα κανονικότητα
Επόμενο άρθροΟ David Krajicek νέος CEO της JATO Dynamics