Η Lexus προκάλεσε αίσθηση με το ντεμπούτο του coupe LC στο βορειοαμερικανικό διεθνές Auto Show (NAIAS) στο Ντιτρόιτ πριν από τρία χρόνια, ένα αυτοκίνητο που ήταν μαρτυρία της νέας αίσθησης δημιουργικής φιλοδοξίας της μάρκας. Από τότε, η ομάδα σχεδιασμού της εξερευνά το πώς μπορεί να εξελιχθεί η μάρκα, οδηγώντας στη δημιουργία του νέου Lexus LC Convertible Concept, μιας ισχυρής και δραματικής παράδοσης ενός open-top roadster που έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η εταιρεία λέει ότι το νέο concept δείχνει τη μελλοντική κατεύθυνση για τη ναυαρχίδα της Lexus LC, αφού ο σχεδιαστικός στόχος της απόλυτης ομορφιάς επιτεύχθηκε συνδυάζοντας την ιαπωνική αισθητική με την υπόσχεση μιας οδηγικής εμπειρίας που μόνο ένα κάμπριο μπορεί να προσφέρει.

Οι αθλητικές αναλογίες του κάμπριο LC Concept του προσφέρουν μία μακριά, χαμηλή, λιγνή σιλουέτα, ενώ η καμπίνα αποτελεί έναν ελκυστικό χώρο, ευχάριστο τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Το στιλπνό λευκό δέρμα των καθισμάτων τραβάει το βλέμμα με τη minimal αισθητική, με κίτρινες λεπτομέρειες που δεν αποσπούν καθόλου από τη διακριτική κομψότητα του συνολικού σχεδιασμού.

“Αυτή η ιδέα παίρνει τον αδιαμφισβήτητο σχεδιασμό του LC coupe και τον επαναδιατυπώνει ως ένα μελλοντικό convertible”, δήλωσε ο Tadao Mori, Chief Designer της LC Convertible Concept. “Συνδυάζει όλες τις καλύτερες πτυχές του αρχικού κουπέ με το δυναμικό σχεδιασμό ενός ανοιχτού convertible αυτοκινήτου”.

Το Lexus LC Convertible Concept έχει μήκος 4.770 mm, πλάτος 1.920 mm και ύψος 1.340 mm και έχει μεταξόνιο 2.870 mm.

Προηγούμενο άρθροΔιαισθητική νέα τεχνολογία στην καρδιά της ανανεωμένης Jaguar XE
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις & Μερίδια επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ