Το πιο εξελιγμένο, αποδοτικό και εκλεπτυσμένο σπορ saloon που κατασκεύασε ποτέ η Jaguar εξοπλίζεται με μια εκτεταμένη αναβάθμιση. Με βελτιωμένο σχεδιασμό, ένα σύστημα πληροφοριών/ ψυχαγωγίας που προέρχεται από την I-PACE και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων ως στάνταρ, το νέο XE ταιριάζει απόλυτα σε πολυτελή στόλο. Επιπλέον, είναι ήδη συμβατό με το Euro 6d.

Το νέο εξωτερικό δίνει στο XE ένα πιο δυναμικό ύφος. Διατηρώντας τις ωραίες διαστάσεις του πρωτότυπου αυτοκινήτου, το νέο XE ανεβάζει την σπορ συμπεριφορά σε νέο επίπεδο, με σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από το σπορ F-Type. Επίσης, φαίνεται φαρδύτερο, χαμηλότερο και πιο μυώδες, παραπέμποντας στην απόδοση και την προηγμένη αεροδυναμική.

Το εμπρόσθιο τμήμα χαρακτηρίζεται από τους νέους προβολείς LED με τον εντυπωσιακό φωτισμό τύπου «J». Στο οπίσθιο μέρος, τα κομψά φώτα LED τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου.

Σύστημα ψυχαγωγίας I-PACE

Στο νέο τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό του XE, το σύστημα ψυχαγωγίας Touch Pro Duo της Jaguar τραβάει την προσοχή. Το σύστημα αυτό, το οποίο εξοπλίζει και το I-PACE, καθιστά το νέο XE το πιο έξυπνο και το πιο συνδεδεμένο σπορ saloon της Jaguar. Με τις δύο μεγάλες οθόνες αφής, το σύστημα Touch Pro Duo προσφέρει άμεσο έλεγχο και αξιοσημείωτη εργονομία.

Ένα άλλο στοιχείο που μοιράζεται το XE με το I-PACE είναι το τιμόνι με κρυφά γραφικά που εμφανίζονται κατά βούληση και χωρητικούς διακόπτες.

Το XE δεν μοιράζεται μόνο στοιχεία με το I-PACE, αλλά διαθέτει επίσης τον επιλογέα ταχυτήτων Sportshift και τον διακόπτη JaguarDrive Control του σπορ αυτοκινήτου F-TYPE, στην αναβαθμισμένη κεντρική κονσόλα του.

Για πρώτη φορά στην κατηγορία, ο εσωτερικός καθρέπτης οπίσθιας απεικόνισης ClearSight, με κάμερα που βλέπει προς τα πίσω και τροφοδοτεί με τις εικόνες του μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας μέσα στον καθρέφτη, βελτιώνει την ασφάλεια εξασφαλίζοντας στον οδηγό μια ανεμπόδιστη θέα του τι βρίσκεται πίσω του.

Αυτόματη μετάδοση στάνταρ

Η ελαφριά αλουμινένια δομή του αμαξώματος παίζει σημαντικό ρόλο στον ευέλικτο χειρισμό του XE, την ασφάλεια και την αποδοτικότητα, ενώ η λειτουργία  Dynamic, στάνταρ σε όλα τα XE, ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου με ταχύτερες αλλαγές σχέσεων, αμεσότερη απόκριση του γκαζιού και αυξημένη σταθερότητα διεύθυνσης.

Κάθε νέο XE διαθέτει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και διατίθεται με κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση (AWD). Το προηγμένο σύστημα AWD της Jaguar διατηρεί την αίσθηση κίνησης πίσω τροχών της XE κατά την οδήγηση, ενώ βελτιώνει την έλξη και την εμπιστοσύνη των οδηγών σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το νέο XE είναι διαθέσιμο με μια επιλογή από καθαρούς και αποδοτικούς κινητήρες Ingenium, που είναι ήδη συμβατοί με το Euro 6d. Ο προηγμένος βενζινοκινητήρας δύο λίτρων διατίθεται με 250 PS ή 300 PS. Ο υπερσύγχρονος ντίζελ Ingenium αποδίδει 180 PS και 430 Nm ροπής, με κατανάλωση μέχρι και 4,9 l / 100 km.

Η βασική λίστα εξοπλισμού του XE περιλαμβάνει ζάντες 18 ιντσών, ηλεκτρικά δερμάτινα καθίσματα, βοηθητικό στάθμευσης μπροστά και πίσω, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και μια οπίσθια κάμερα, μεταξύ πολλών άλλων. Μια σειρά προαιρετικών πακέτων και διακοσμητικών στοιχείων επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να δημιουργήσει το ιδανικό του XE.

Προηγούμενο άρθροΑναδιοργάνωση BMW Group & Ενοποίηση Πωλήσεων BMW, MINI, Rolls-Royce
Επόμενο άρθροLexus LC Convertible Concept, με στόχο την απόλυτη ομορφιά