www.fleetnews.gr

Η LeasePlan ανακοίνωσε πως δεσμεύεται να υιοθετήσει επιστημονικούς στόχους μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου προς αποτροπή των πλέον επικίνδυνων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να ευθυγραμμιστεί με την διαδικασία μείωσης εκπομπών της Συμφωνίας των Παρισίων.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την Παγκόσμια Ημέρα EV, την εκστρατεία με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε όλο τον κόσμο.

Η LeasePlan έχει ήδη δεσμευτεί για επίτευξη μηδενικών εκπομπών από τον χρηματοδοτούμενο στόλο της έως το 2030 και η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τις δραστηριότητές της παγκοσμίως.

Η LeasePlan είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας EV100 του Climate Group, που εγκαινιάσθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων εκ μέρους των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.

Ο Tex Gunning, CEO της LeasePlan, δήλωσε: «Ο χρόνος για αόριστες και ασαφείς εταιρικές υποσχέσεις για την κλιματική αλλαγή έληξε. Ο μόνος τρόπος καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής είναι ο καθορισμός σαφών και μετρήσιμων επιστημονικών στόχων – και καλούμε τις άλλες παγκόσμιες εταιρείες με υπευθυνότητα να πράξουν το ίδιο, ευθυγραμμίζοντας τις φιλοδοξίες τους με την τελευταία λέξη της κλιματικής επιστήμης. Η πρόσφατη έκθεση της IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος) καταδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία πως αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα και υπαρξιακή ανάγκη, άρα έφτασε η ώρα της δράσης».

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή η παρουσία της Kosmocar στην 85η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροOSRAM AirZing Mini, καθαρίζει τον αέρα