Ο CEO της Lancia, Luca Napolitano, αποκάλυψε τα πρώτα σχέδια του νέου Concept Car, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά την εκδήλωση “Emozione Pu+Ra” στις 15 Απριλίου.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην αναγέννηση της Lancia «παίρνει σάρκα και οστά». Ο CEO της ιταλικής μάρκας, Luca Napolitano, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το νέο πρότυπο της Lancia αποτελεί το μανιφέστο της μάρκας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα και αποτελεί την εξέλιξη του τρισδιάστατου μανιφέστου Lancia Pu+Ra Zero που παρουσιάσαμε τον περασμένο Νοέμβριο».

Το νέο πρότυπο αποτελεί το πρώτο όχημα της νέας εποχής της μάρκας, το οποίο φέρει μια σειρά χαρακτηριστικών, σε επίπεδο design, βιωσιμότητας, τεχνολογίας και εξηλεκτρισμένης κίνησης, τα οποία θα βρίσκονται στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lancia. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα της Lancia, η μάρκα το 2024 θα παρουσιάσει το νέο Ypsilon, δύο χρόνια αργότερα τη νέα της ναυαρχίδα της και το 2028 τη νέα Delta.

Όπως ανέφερε ο κ. Napolitano, «το νέο πρότυπο της Lancia θα παρουσιαστεί στις 15 Απριλίου στην εκδήλωση “Emozione Pu+Ra” και είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιάσει του φίλους της μάρκας σε όλο τον κόσμο».

Το νέο concept car της Lancia διαθέτει καινοτόμα κυκλική οροφή που εξασφαλίζει πανοραμική θέα, αλλά και τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός. Το στιλ περιλαμβάνει γεωμετρικά σχήματα, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με τις ρευστές γραμμές στο προφίλ του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, σαφείς είναι οι αναφορές στην ιστορία της μάρκας και των μοντέλων της, όπως είναι η θρυλική Stratos. Παράλληλα, οι πίσω πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες φέρνουν την εικόνα της Lancia Beta HPE της δεκαετίας του 1970, ενός αυτοκινήτου που εκτός από την υψηλή αισθητική ξεχώριζε και για το εξαιρετικά φιλόξενο και φωτεινό εσωτερικό της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση Emozione Pu+Ra και την αποκάλυψη του νέου concept car της Lancia στις 15 Απριλίου εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Πιο φιλόδοξοι στόχοι για τις ΑΠΕ μέχρι το 2030
Επόμενο άρθροNissan Ariya: ξεκίνησε η εξερεύνηση του πλανήτη