Στην 60η επέτειο της μάρκας, η Automobili Lamborghini παρουσίασε το Revuelto, το πρώτο σούπερ σπορ V12 υβριδικό plug-in HPEV (High Performance Electrified Vehicle).

Η Revuelto επιβάλλει νέα πρότυπα στις επιδόσεις, τον σπορ χαρακτήρα και την οδηγική απόλαυση, με την πρωτοπόρο νέα αρχιτεκτονική της, τον καινοτόμο αεροδυναμικό σχεδιασμό μέγιστης απόδοσης·και την νέα φιλοσοφία πλαισίου άνθρακονημάτων. Η ισχύς 1015 CV του εντελώς νέου κινητήρα εσωτερικής καύσης, από κοινού με τους τρείς ηλεκτροκινητήρες, συνδυάζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη που εξοπλίζει για πρώτη φορά 12-κύλινδρη Lamborghini.

Το σύστημα κίνησης συνδυάζει ειδικά στοιχεία υψηλής ισχύος. Ο νέος κινητήρας εσωτερικής καύσης 127 CV/λίτρο λειτουργεί σε συνδυασμό με δύο εμπρόσθιους κινητήρες αξονικής ροής, με εξαιρετική αναλογία βάρους – ισχύος και έναν ηλεκτροκινητήρα ακτινικής ροής, πάνω από το νέο οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που για πρώτη φορά εξοπλίζει μια 12-κύλινδρη Lamborghini. Οι τρεις ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου μεγάλης ισχύος (4500 W/kg), που υποστηρίζει και την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

«Η νέα Revuelto αποτελεί ορόσημο στην παράδοση της Lamborghini και σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Direzione Cor Tauri», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Lamborghini. Πρόκειται για μοναδικό και καινοτόμο αυτοκίνητο και συγχρόνως πιστό στο DNA μας. Το V12 συμβολίζει την σούπερ σπορ κληρονομιά και παράδοσή μας. Η Revuelto γεννήθηκε για να σπάσει το καλούπι, με νέο 12κύλινδρο κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας και τέλεια ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και ανάγκης μείωσης των εκπομπών».

Τα ανθρακονήματα παράγονται χειροποίητα στο εργοστάσιο Sant’Agata Bolognese και αποτελούν το κύριο δομικό στοιχείο του νέου αυτοκινήτου. Χρησιμοποιούνται στην ενιαία άτρακτο και στο πλαίσιο, αλλά και σε πολλά μέρη του αμαξώματος. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και ελαφρών υλικών, σε συνδυασμό με τον ισχυρό κινητήρα, συμβάλλουν στην επίτευξη της καλύτερης αναλογίας βάρους – ισχύος στην ιστορία της Lamborghini: 1,75 kg/CV.

Η νέα Revuelto συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά και προσφέρει κορυφαία απόδοση στην κατηγορίας της: επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα άνω των 350 χλμ/ώρα. Αυτές οι επιδόσεις συνδυάζονται με τον εξαιρετικό δυναμισμό της, χάρη στην εισαγωγή του ηλεκτρικού ρυθμιστή ροπής και της τετρακίνησης σε λειτουργία αμιγούς ηλεκτροκίνησης και διασφαλίζουν την απόδοση τόσο στην πίστα όσο και στην καθημερινή οδήγηση.

Προηγούμενο άρθροKia EV9, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας
Επόμενο άρθροMules, τα πρώτα πρότυπα του μελλοντικού EV Renault 5