Στον τομέα της μικροκινητικότητας επιλέγει να επενδύσει ο Όμιλος Βασιλάκη και συγκεκριμένα η Autohellas, δημιουργώντας μάλιστα μια νέα εταιρεία, που ξεκινά την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την Kinéo (ΚΙΝΕΟ Μονοπρόσωπη Εταιρεία), που συστάθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020 με μετοχικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ και μοναδικό μέτοχο την «Autohellas Ανώνυμος Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία».

Το πρώτο ΔΣ της Kinéo αποτελούν η Αντωνία Δημητρακοπούλου, CFO του Autohellas Group, o Ιωάννης Εμιρζάς, CFO της Βελμάρ (Αutotechnia Hellas ΜATEE) και Administrative Director της Autohellas Hertz και ο Αδάμ Μαρκάκης, που είναι και ο CEO της νέας εταιρείας.  Eντάχθηκε στο δυναμικό της Autohellas το 2020 αναλαμβάνοντας καθήκοντα Manager, Business Transformation προερχόμενος από την Welcome Pickups, που ήταν Lead Business Analyst. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι δεύτερη θητεία του στον Όμιλο Βασιλάκη καθώς την τετραετία 2015-2019 ήταν Group Financial Analyst και πάλι στην Autohellas Hertz.

«Η μετακίνηση στην πόλη δε θα είναι πότε ξάνα η ίδια. Δε φτάνεις  απλώς πιο γρήγορα ή πιο άνετα. Αλλάζεις τρόπο ζωής.  Εμείς βάζουμε το όχημα, την ασφάλεια και την τεχνική  υποστήριξη. Εσύ νοιάζεσαι μόνο για τον προορισμό» αναφέρει η Kinéo στην ιστοσελίδα της ενώ προσθέτει πως «η μικροκινητικότητα δεν είναι απλώς το μέλλον μιας πιο βιώσιμης πόλης. Είναι το μέλλον μιας πόλης που τη ζούμε. Μιας πόλης φιλικής προς τον άνθρωπο,  που ανασαίνει και την ανασαίνουμε».

Η μικροκινητικότητα, είναι η μετακίνηση με μέσα όπως το ηλεκτρικό ποδήλατο ή το πατίνι, είναι για εμάς το μέλλον των αστικών μετακινήσεων και η Kinéo που δηλώνει πως  αποστολή της είναι να κάνει εύκολο για ανθρώπους, επιχειρήσεις και πόλεις να τη βάλουν στη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που λειτουργεί με όρους startup, διαθέτει προς αγορά ηλεκτρικά οχήματα (e-scooters και e-bikes) αλλά κυρίως σχετική μηνιαία  υπηρεσία συνδρομής.  Οι συνδρομές ξεκινάνε από 49 ευρώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα και 39 ευρώ για τα ηλεκτρικά πατίνια. Πέρα από το όχημα, κάθε πακέτο περιλαμβάνει:

– Παράδοση και ενημέρωση
– Δωρεάν τεχνική υποστήριξη όποτε τη χρειαστείς
– Αντικατάσταση οχήματος σε περιπτώσεις κλοπής ή ατυχήματος
– Ασφάλεια αστικής ευθύνης
– Περιορισμό ευθύνης για κλοπή και ζημιές

Υπάρχει κόστος εγγραφής 10 ευρώ στην υπηρεσία ενώ ο ελάχιστος χρόνος συνδρομής είναι ένας μήνας

Η Kinéo ξεκινά από την Αθήνα αλλά δηλώνει πως θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις ενώ αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, προσφέρει μοντέλα της ΒΜW (Active και Urban) και της Rad PowerBikes (RadMission & RadRunner) όσον αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα και το ηλεκτρικό πατίνι Okai ES500. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία αναφέρει πως σε περιόδους υψηλής ζήτησης θα υπάρχει λίστα αναμονής.

Δημήτρης Τσουκαλάς

Προηγούμενο άρθροALD Automotive Group: βραβεύθηκε με το χρυσό Ecovadis
Επόμενο άρθροΤο Sorento «Μεγάλο SUV της Χρονιάς» στο What Car?