Για 5η συνεχή χρονιά, η ALD Automotive αναγνωρίστηκε από την EcoVadis [1] με χρυσή διάκριση για την ποιότητα των δεσμεύσεών της και την απόδοση της ΕΚΕ, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η EcoVadis αξιολόγησε τις επιδόσεις βιώσιμης ανάπτυξης της ALD Automotive βάσει 21 κριτηρίων και τεσσάρων κατηγοριών: περιβάλλον, εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, ηθικές αξίες και υπεύθυνες πρακτικές προμηθειών. Με βαθμολογία 70/100, η αξιολόγηση του Ομίλου κατατάσσει την ALD Automotive στο κορυφαίο 3% των εταιρειών που αξιολογούνται από την Ecovadis, τον ειδικό οργανισμό αξιολόγησης επιδόσεων ΕΚΕ. Την κατατάσσει, δηλαδή, μεταξύ των καλύτερων στον κλάδο της.

“Αυτή η αναγνώριση, με δύο επιπλέον βαθμούς έναντι της περυσινής, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της ALD να καταστεί βασικός παράγοντας ενεργειακής μετάβασης στην κινητικότητα σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

“Και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε εδώ. Στα πέντε επόμενα χρόνια, η δέσμευσή μας στην ΕΚΕ θα είναι ακόμα πιο έντονη. Έχουμε τολμηρές φιλοδοξίες περί βιώσιμης κινητικότητας, εργοδοτικών ευθυνών, επιχειρηματικών πρακτικών και εταιρικού αποτυπώματος άνθρακα. Αυτές οι φιλοδοξίες υποστηρίζονται από το στρατηγικό μας σχέδιο Move 2025, που αποτελεί μέρος του βασικού πυλώνα “Move for Good”. Με αυτόν τον πυλώνα, δεσμευόμαστε να θέσουμε τους ανθρώπους και την ΕΚΕ στο επίκεντρο όλων όσων πράττουμε”.


[1] Από την ίδρυσή της το 2007, η EcoVadis έχει εξελιχθεί σε μεγάλο και αξιόπιστο πάροχο αξιολογήσεων αειφορίας στον κόσμο, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 65.000 εταιρείες που βαθμολογούνται. Το όραμα της είναι μια παγκόσμια αγορά, όπου η ευφυΐα επηρεάζει κάθε επιχειρηματική απόφαση – βελτιώνοντας την οικονομία, τη ζωή των ανθρώπων και τον πλανήτη, από τον οποίο όλοι εξαρτώνται.

Προηγούμενο άρθροCES 2021: καινοτομία και τεχνολογίες για καλύτερο μέλλον
Επόμενο άρθροKinéo: Η Αutohellas επενδύει στην μικροκινητικότητα