Η Jaguar αποκάλυψε τις ειδικές εκδόσεις Checkered Flag ως μέρος των τελευταίων αναβαθμίσεων του XF Saloon και του XF Sportbrake. Τα μοναδικά εξωτερικά στοιχεία περιλαμβάνουν σήμανση στους πλευρικούς αεραγωγούς και ζάντες κράμματος Gloss Black, καθώς και δυνατότητα επιλογής τριών εξωτερικών χρωμάτων. Οι εσωτερικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν πλήρως δερμάτινα καθίσματα R-Sport, πατήματα θυρών Checkered Flag, όργανο αλουμινίου Dark Hex panel finisher and ειδικά επιλεγμένους συνδυασμούς χρωμάτων.

Διατίθενται με μεγάλη ποικιλία κινητήρων, από τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Ingenium0-λίτρων των 180 PS, μέχρι τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 2.0-λίτρων των 300PS. Το νέο πακέτο Smartphone, με χαρακτηριστικά Apple CarPlay και Android Auto για βελτιωμένη συμβατότητα με smartphone, είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.

Οι εκδόσεις Checkered Flag διαθέτουν μια σειρά από μοναδικές εξωτερικές βελτιώσεις, επιλεγμένα στοιχεία εσωτερικού σχεδιασμού και μια επιλογή αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων Ingenium ντίζελ και βενζίνης που κατασκευάζονται στη Βρετανία.

“Τα XF Saloon και Sportbrake συνδυάζουν την κομψότητα και την εξαιρετική απόδοση που διαθέτουν όλες οι Jaguar. Και τα δύο μοντέλα XF έχουν ωραίες γραμμές, που τους προσδίδουν μια δυναμική εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα με το σήμα Checkered Flag”, δήλωσε ο Ian Callum, Jaguar director of design.

Μια επιλογή από εξωτερικές βελτιώσεις διακρίνει τα μοντέλα Checkered Flag από την υπόλοιπη γκάμα, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού σήματος στους πλευρικούς αεραγωγούς. Περαιτέρω σχεδιαστικά υποδείγματα για ένα απόλυτο φινίρισμα περιλαμβάνουν τον μπροστινό προφυλακτήρα σπορ, το Black Pack, πλαϊνά κατώφλια σε ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, αεροτομή πόρτ μπαγκάζ και ζάντες κράμματος 18 ιντσών σε Gloss Black Finish.

Η νέα ειδική έκδοση διατίθεται σε τρεις εξωτερικές αποχρώσεις – Yulong White, Santorini Black και Eiger Gray. Εσωτερικά, τα μοντέλα XF Saloon και Sportbrake Checkered Flag διαθέτουν επιλεγμένα στοιχεία που περιλαμβάνουν μοναδικά εσωτερικά σήματα στα πατήματα θυρών, τελείωμα ταμπλό από αλουμίνιο Dark Hex, πλήρες δερμάτινο εσωτερικό R-Sport και επιλογή συνδυασμών χρωμάτων Jet / Jet ή Jet / Red με διακριτές ραφές.

Μια επιλογή από τα πιο δημοφιλή προαιρετικά χαρακτηριστικά που μπήκαν στο XF είναι επίσης στάνταρ στην ειδική έκδοση. Το Navigation Pro με το InControl Connect Pro περιλαμβάνει λειτουργία ζωντανής κυκλοφορίας, η οποία βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις κυκλοφοριακές εμπλοκές για μια πιο ήρεμη διαδρομή, ενώ επιτρέπει επίσης στους χρήστες να μοιράζονται συγκεκριμένες διαδρομές μέσω ενός υπολογιστή ή μιας εφαρμογής για κινητά. Άλλες υπηρεσίες online περιλαμβάνουν λειτουργία Share ETA, διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης και τιμές καυσίμων. Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την Interactive Driver Display 12,3 ιντσών και την είσοδο χωρίς κλειδί.

Ως μέρος αυτής της αναβαθμισμένης έκδοσης, ένα νέο πακέτο Smartphone το οποίο διαθέτει Apple CarPlay και Android AutoTM είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Η τεχνολογία αυτή αντικαθιστά το smartphone του χρήστη, επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση σε μια επιλογή εφαρμογών στην οθόνη αφής 10 ιντσών του αυτοκινήτου.

Η ελαφριά κατασκευή και η βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά της Jaguar XF προσφέρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ οδήγησης και χειρισμού. Το σύστημα All-Surface Progress Control επιτρέπει την ομαλή, άνετη έλξη σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, ενώ η κατ΄επιλογήν τετρακίνηση και η λειτουργία Intelligent Driveline Dynamics προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και ικανότητα.

Η καμπίνα αποτελείται από ένα συμπαγές μίγμα σύγχρονων πολυτελών υλικών και φινιρισμάτων, παραδοσιακή τεχνική Jaguar και διαισθητική τεχνολογία, με χαρακτηριστικά όπως μια επαναρυθμίσιμη Interactive Driver Display οθόνη 12,3 ιντσών, laser Head-up Display και σύστημα Touch Pro infotainment.

 

Προηγούμενο άρθροΟι εκτιμήσεις για τις 5 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές το 2019
Επόμενο άρθροGolf,  Polo, up! και Multivan, νικητές στα Βραβεία αναγνωστών “Best Cars 2019”