Golf 1.5 TSI ACT 110 kW/150 PS - Fuel consumption in l/100 km: urban 6.2 - 6.1 / extra urban 4.4 - 4.2 / combined 5.1 - 4.9; CO2 emissions combined in g/km: 116 - 112; efficiency class: B

Οι αναγνώστες του Auto Motor und Sport επέλεξαν τρία μοντέλα της Volkswagen, τα Golf, Polo και up! ως τα αγαπημένα τους, ενώ το Multivan από τα Επαγγελματικά Οχήματα της Volkswagen αναδεικνύεται σε serial winner, αφού κέρδισε για 16η συνεχόμενη χρονιά.

Το περιοδικό Auto Motor und Sport ανέδειξε στις 31 Ιανουαρίου, τους νικητές του Βραβείου αναγνωστών στη Στουτγάρδη “Best Cars 2019“. Τρία μοντέλα της μάρκας Volkswagen, το up!, το Polo και το Golf, ήταν μεταξύ των νικητών. Τα βραβεία της μάρκας Volkswagen, παρέλαβαν τα μέλη του ΔΣ,  Half Brandstätte, Chief Operating Officer, Dr Frank Welsch υπέυθυνος για την Ανάπτυξη και Jurgen Stackmann, υπεύθυνος για τις Πωλήσεις, το Μάρκετινγκ και το After Sales.

H Volkswagen πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Mini Cars”. Με το up!, το μοντέλο το που εντυπωσιάζει με την εξαιρετικά διαφοροποιημένη γκάμα του: τις εκδόσεις του απολύτως ηλεκτρικού e-up!, του eco-up! που κινείται με φυσικό αέριο και του σπορ up! GTI.

Το Polo αναδείχθηκε στην κατηγορία “Compact Cars” και πάλι, κερδίζοντας έτσι το 22ο βραβείο του στην 43χρονη ιστορία των βραβείων “Best Cars”. Η τελευταία έκτη γενιά Polo έκανε το ντεμπούτο της το φθινόπωρο του 2017 με πολλά καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, που γενικά βρίσκονται μόνο σε ανώτερες κατηγορίες οχημάτων. Και συνεχίζει την ιστορία επιτυχίας του μοντέλου που έχει πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.

Μια άλλη αγαπημένη μάρκα στα Βραβεία αναγνωστών του AMS είναι το Golf που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία “Compact Class” για 25η φορά από την έναρξη των Βραβείων αυτών το 1977. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Volkswagen έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια Golf σε 45 χρόνια, ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, το Multivan από την Volkswagen Commercial Vehicles πέτυχε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Van»: το μοντέλο από το Ανόβερο έχει πλέον κερδίσει τον ανταγωνισμό συνολικά 19 φορές. Και σπό το 2004, 16 φορές στη σειρά.

Το βραβεία αναγνωστών Auto Motor und Sport International διεξήχθησαν για την 43η φορά φέτος, βάσει των απόψεων των αναγνωστών από 15 ευρωπαϊκά και τρία μη ευρωπαϊκά περιοδικά του Group Motor und Sport. Συνολικά διαγωνίστηκαν 385 μοντέλα σε έντεκα κατηγορίες.

 

Προηγούμενο άρθροJaguar Xf και  Xf Sportbrake με ειδικές εκδόσεις Checkered Flag
Επόμενο άρθρο114 εκατ. διατίθενται στο πλαίσιο του έργου Horizon 2020 για μπαταρίες