J.D. Power 2020: Kia και Dodge στην κορυφή

J.D. Power 2020: Η ποιότητα των νέων οχημάτων εξαρτάται κυρίως από την τεχνολογία χωρίς προβλήματα. Η Dodge και η Kia κατατάσσονται ισόβαθμα στην υψηλότερη θέση για τη συνολική αρχική ποιότητα. Η Genesis κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Premium Brands. Η Tesla αξιολογήθηκε για πρώτη φορά.

Η J.D. Power 2020 Initial Quality Study (IQS), SM που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξετάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες με τα νέα τους οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών. Η εμβληματική μελέτη, που επανασχεδιάστηκε φέτος, μετρά στοιχεία που αποτυγχάνουν και χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, δυσνόητα ή που δεν λειτουργούν όπως περιμένουν οι ιδιοκτήτες.

«Η αρχική μελέτη ποιότητας είναι το σημείο αναφοράς της βιομηχανίας για την ποιότητα των νέων οχημάτων και, κάθε χρόνο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εφαρμόζουν τις ιδέες που παίρνουν από τους καταναλωτές για να προβούν σε θετικές αλλαγές», δήλωσε ο Dave Sargent, αντιπρόεδρος ποιότητας αυτοκινήτων στην J.D. Power. “Τα υψηλότερα επίπεδα προβλημάτων που βλέπουμε στη φετινή μελέτη δεν σημαίνουν ότι η ποιότητα των οχημάτων έχει επιδεινωθεί. Μάλλον, η ανασχεδιασμένη μελέτη θέτει επιπλέον ερωτήσεις που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να αναφέρουν περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Η μελέτη, που βρίσκεται στο 34ο έτος της, εξετάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των νέων μοντέλων του 2020 κατά τις πρώτες 90 ημέρες. Η αρχική ποιότητα καθορίζεται από το πλήθος των προβλημάτων που προέκυψαν ανά 100 οχήματα (PP100), με τη χαμηλότερη βαθμολογία να αντικατοπτρίζει την υψηλότερη ποιότητα.

J.D. Power 2020: Kia και Dodge στην κορυφή

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης J.D. Power 2020:

  • Οι περισσότερες αμερικανικές μάρκες είναι πάνω από τον μέσο όρο: Επτά εγχώριες μάρκες —Dodge (136 PP100), Chevrolet (141 PP100), Ram (141 PP100), Buick (150 PP100), GMC (151 PP100), Jeep (155 PP100) και Cadillac (162 PP100)— παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα από τον συνολικό μέσο όρο. Συλλογικά, αυτή είναι η καλύτερη απόδοση των αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ – σε σύγκριση με τις μάρκες εισαγωγής – στην ιστορία της μελέτης.
  • Οι περισσότερες μάρκες premium είναι κάτω του μέσου όρου: Για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, οι μάρκες μαζικής αγοράς έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τις μάρκες premium και αυτή η τάση συνεχίζεται το 2020. Οι μάρκες premium γενικά εξοπλίζουν τα οχήματά τους με πιο περίπλοκη τεχνολογία, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους ιδιοκτήτες. Οι Genesis (142 PP100), Lexus (159 PP100) και Cadillac (162 PP100) είναι οι μόνες μάρκες premium με καλύτερη απόδοση από τον μέσο όρο.
  • Οι ιαπωνικές μάρκες αποτυγχάνουν να ανακτήσουν τη θέση τους: Ενώ θεωρούντο ως το χρυσό πρότυπο ποιότητας, οι περισσότερες ιαπωνικές μάρκες δεν βελτιώνονται τόσο γρήγορα όσο οι ανταγωνιστές τους και υστερούν έναντι των περισσότερων κορεατικών και αμερικανικών. Οι Mitsubishi (148 PP100), Lexus (159 PP100) και Nissan (161 PP100) είναι οι μόνες ιαπωνικές μάρκες που κατατάσσονται πάνω από τον μέσο όρο. «Ο W. Edwards Deming είπε, ‘Η ποιότητα πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις των πελατών και να τις ικανοποιεί’ και οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες διακρίθηκαν σε αυτό για αρκετό καιρό». δήλωσε ο Sargent. «Αλλά μερικές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες τις έχουν ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια, κατανοώντας καλύτερα τι σημαίνει ποιότητα για τους σημερινούς ιδιοκτήτες».
  • Η Tesla αξιολογήθηκε για πρώτη φορά: Η Tesla λαμβάνει αρχική βαθμολογία ποιότητας 250 PP Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατατάσσεται επίσημα μεταξύ άλλων brands στη μελέτη, καθώς δεν πληροί τα κριτήρια κατάταξης. «Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Tesla δεν μας δίνει την άδεια να ρωτήσουμε τους ιδιοκτήτες της σε 15 πολιτείες όπου απαιτείται», δήλωσε ο Doug Betts, πρόεδρος του τμήματος αυτοκινήτων στη J.D. Power. “Ωστόσο, καταφέραμε να συλλέξουμε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα ερευνών από ιδιοκτήτες στις άλλες 35 πολιτείες και, από αυτήν τη βάση, υπολογίσαμε τη βαθμολογία της”.
  • Το Infotainment είναι η πιο προβληματική κατηγορία: Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των προβλημάτων που αναφέρουν οι ιδιοκτήτες νέων οχημάτων σχετίζονται με τα συστήματα ψυχαγωγίας. Τα περισσότερα παράπονα αφορούν τα εξής: Φωνητική αναγνώριση. Συνδεσιμότητα Android Auto / Apple CarPlay. Οθόνες αφής. Συστήματα πλοήγησης και συνδεσιμότητα Bluetooth®.
  • Η Chevrolet Sonic επιτυγχάνει την καλύτερη βαθμολογία από οποιοδήποτε μοντέλο: με μόλις 103 PP100, έχει την καλύτερη βαθμολογία στη φετινή μελέτη.
  • Η Jaguar λαμβάνει το πρώτο βραβείο σε επίπεδο μοντέλου: Το Jaguar E-Pace είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που λαμβάνει βραβείο IQS, με βαθμολογία 159 PP100.

«Η αρχική ποιότητα είναι κρίσιμη για τη συνολική εμπειρία ιδιοκτησίας νέων οχημάτων», δήλωσε ο Sargent. «Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρώσουμε την εικόνα παρέχοντας αποτελέσματα από τη Μελέτη JD Power APEAL, η οποία μετρά τις θετικές εμπειρίες που έχουν οι πελάτες από την κατοχή και την οδήγηση του νέου τους οχήματος, και τη Μελέτη JD Power TXI, η οποία μετρά πόσο καλά εισάγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες τη νέα τεχνολογία στα οχήματά τους. Οι επιτυχημένοι κατασκευαστές θα εξετάσουν όλους αυτούς τους τομείς καθώς προσπαθούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ακόμα καλύτερα οχήματα».

Μάρκες και μοντέλα με την υψηλότερη κατάταξη

Οι Dodge και Kia ισοψηφούν στην υψηλότερη συνολική αρχική ποιότητα, με βαθμολογία 136 PP100. Η Dodge είναι η πρώτη αμερικανική μάρκα στην ιστορία της μελέτης που λαμβάνει την υψηλότερη θέση. Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η Kia κατατάσσεται ως η καλύτερη μάρκα μαζικής αγοράς με την υψηλότερη κατάταξη. Οι Chevrolet και Ram κατατάσσονται ισόβαθμα τρίτες (η κάθε μία με 141 PP100). Η Genesis είναι η κορυφαία μάρκα premium για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη μελέτη.

“Η κατάκτηση της κορυφής στην Αρχική Μελέτη Ποιότητας της J.D. Power στις ΗΠΑ μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων μαζικής αγοράς για έκτη συνεχή χρονιά είναι μια τεράστια τιμή και μια υπενθύμιση να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να είμαστε οι καλύτεροι όπου μπορούμε”, δήλωσε ο Sean Yoon, Πρόεδρος & CEO της Kia Motors North America & Kia Motors America. “Με τέσσερις νικητές ανά κατηγορία και τέσσερα επιπλέον μοντέλα να σκοράρουν μεταξύ των τριών κορυφαίων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η φιλοσοφία της μάρκας που εκφράζεται μέσα από το ‘Give It Everything’ συνεχίζει να αποδίδει καρπούς στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά αυτοκινήτων”.

Η μητρική εταιρεία, της Kia είναι αυτή που λαμβάνει τα περισσότερα βραβεία σε επίπεδο μοντέλων, η Hyundai Motor Group (επτά βραβεία), ακολουθούμενη από την General Motors Company (έξι). Ακολουθούν η BMW AG (τρία), η Ford Motor Company (τρία), η Nissan Motor Co. Ltd. (τρία) και η Toyota Motor Corp. (δύο). Μεταξύ των brands, η Cadillac και η Kia λαμβάνουν η κάθε μία από τέσσερα βραβεία.

  • Τα μοντέλα της Hyundai Motor Group που κατατάσσονται υψηλότερα στις κατηγορίες τους είναι τα Genesis G70, Hyundai Tucson, Hyundai Veloster, Kia Forte, Kia Sedona, Kia Sorento και Kia Soul.
  • Τα μοντέλα της General Motors Company που κατατάσσονται υψηλότερα στις κατηγορίες τους είναι τα Cadillac CT5, Cadillac CT6, Cadillac Escalade, Cadillac XT4, Chevrolet Malibu και Chevrolet Sonic.
  • Τα μοντέλα της BMW AG που κατατάσσονται υψηλότερα στις κατηγορίες τους είναι τα BMW Σειρά 8, BMW X6 και MINI Cooper.
  • Τα μοντέλα της Ford Motor Company που κατατάσσονται υψηλότερα στις κατηγορίες τους είναι τα Ford Mustang, Ford Ranger και Ford Super Duty.
  • Τα μοντέλα της Nissan Motor Co. Ltd. με την υψηλότερη κατάταξη στις κατηγορίες τους είναι τα Nissan Armada, Nissan Maxima και Nissan Murano.
  • Τα μοντέλα Toyota Motor Corp. που κατατάσσονται υψηλότερα στις κατηγορίες τους είναι τα Lexus GX και Toyota Tundra.
  • Άλλα μοντέλα που κατατάσσονται υψηλότερα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους είναι τα Audi A3 και Jaguar E-Pace.

Βραβεία ποιότητας εργοστασίου

Το εργοστάσιο της General Motors Company, Yantai Dongyue 2 (Κίνα), το οποίο παράγει το Buick Envision, λαμβάνει το Platinum Plant Quality Award για την παραγωγή οχημάτων με τα λιγότερα ελαττώματα ή δυσλειτουργίες. Τα βραβεία ποιότητας των εργοστασίων βασίζονται αποκλειστικά σε ελαττώματα και δυσλειτουργίες και αποκλείουν προβλήματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό.

Το εργοστάσιο Tolata (Μεξικό) της Fiat Chrysler Automobiles, το οποίο παράγει το Dodge Journey και το Jeep Compass, και το εργοστάσιο TMMT (Τουρκία) της Toyota Motor Corp., το οποίο παράγει το Toyota C-HR, λαμβάνουν το Gold Plant Quality Award για την Αμερική και την περιοχή Ευρώπης / Αφρικής, αντίστοιχα.

«Το γεγονός ότι τα κορυφαία εργοστάσια σε κάθε περιοχή βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών περιοχών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Κορέας είναι ένα σημάδι του πόσο παγκόσμια έχει γίνει η αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Betts. «Η Κίνα και η Τουρκία έχουν εκπροσωπηθεί στη μελέτη για λιγότερο από 10 χρόνια, οπότε το να πούμε ότι αυτό το επίτευγμα είναι εντυπωσιακό είναι λίγο».

Η αρχική μελέτη ποιότητας του 2020 στις ΗΠΑ βασίζεται σε απαντήσεις από 87.282 αγοραστές και μισθωτές νέων οχημάτων μοντέλων 2020 που ρωτήθηκαν μετά από 90 ημέρες ιδιοκτησίας. Η μελέτη, η οποία παρέχει στους κατασκευαστές πληροφορίες για τη διευκόλυνση του εντοπισμού των προβλημάτων και την προώθηση της βελτίωσης των προϊόντων, πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2020.

Ο επανασχεδιασμός του 2020 σηματοδοτεί την πέμπτη γενιά της μελέτης, η οποία βασίζεται τώρα σε μια συστοιχία 223 ερωτήσεων, οργανωμένη σε εννέα κατηγορίες οχημάτων: infotainment, χαρακτηριστικά, χειριστήρια και οθόνες, εξωτερικό, υποβοήθηση οδήγησης (νέα για το 2020), εσωτερικό, σύστημα μετάδοσης κίνησης, καθίσματα, οδηγική εμπειρία και κλιματισμός.

Η J.D. Power είναι παγκόσμια ηγετική εταιρεία στους τομείς των καταναλωτικών πληροφοριών, συμβουλευτικών υπηρεσιών και δεδομένων και analytics. Ιδρύθηκε το 1968 και διαθέτει γραφεία που εξυπηρετούν τις περιοχές Βόρειας Αμερικής και Ασίας – Ειρηνικού.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία και Συμμετοχή της Mercedes-Benz στη Farasis
Επόμενο άρθροΗ Τελετή Βράβευσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας