Η Isuzu επέλεξε την Honda ως συνεργάτη ανάπτυξης και προμήθειας συστήματος κυψελών καυσίμου του φορτηγού της βαρέως τύπου που θα κυκλοφορήσει το 2027.

Η Isuzu Motors Limited και η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη και προμήθεια εκ μέρους της Honda του συστήματος κυψελών καυσίμου του φορτηγού βαρέως τύπου που σχεδιάζει να λανσάρει η Isuzu στην αγορά το 2027.

Η Isuzu και η Honda πιστεύουν ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα επιτύχει ουδέτερο άνθρακα για τα βαρέα φορτηγά μεγάλων φορτίων, μακροχρόνιας χρήσης, μεγάλων αποστάσεων και ταχέος ανεφοδιασμού.

Από την υπογραφή της συμφωνίας του Ιανουαρίου 2020, για διεξαγωγή κοινής έρευνας σε συστήματα κίνησης βαρέων φορτηγών κυψελών καυσίμου, οι δύο εταιρείες επιδιώκουν την δημιουργία ιδρύματος βασικών τεχνολογιών, όπως η διασφάλιση της συμβατότητας κυψελών καυσίμου και φορτηγών βαρέως τύπου και η ανάπτυξη τεχνολογιών ελέγχου οχημάτων. Αμφότερες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δοκιμές πρότυπου φορτηγού σε δημόσιους δρόμους προ του τέλους του τρέχοντος οικονομικού έτους (που λήγει στις 31 Μαρτίου 2024). Αξιοποιώντας πλήρως την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκαν μέσω της κοινής έρευνας, θα συνεχίσουν την ανάπτυξη προϊόντων που πληρούν τις επιδόσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται για βαρέα φορτηγά και ικανοποιούν τους πελάτες.

Προχωρώντας, οι δύο εταιρείες θα εκμεταλλευτούν τα αντίστοιχα δυνατά σημεία κάθε miaw και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη καθαρών, χαμηλού θορύβου και χαμηλών κραδασμών βαρέων φορτηγών με κυψέλες καυσίμου. Αυτό θα συμβάλει στη στροφή προς τη χρήση καθαρής ενέργειας από ολόκληρη τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων logistics, με πιο προληπτική χρήση της ενέργειας υδρογόνου, μέσω της οποίας αμφότερες οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να επιτύχουν τον κοινό στόχο – που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι μια κοινωνία ουδέτερη εκπομπών άνθρακα.

Προηγούμενο άρθροVolvo Group: εφαρμογή ασφάλειας με τεχνολογία AR
Επόμενο άρθροALD – LeasePlan, ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα