Το Volvo Group λανσάρει την πρώτη παγκοσμίως εφαρμογή ασφαλείας ηλεκτρικών φορτηγών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Βασιζόμενο στη μακρόχρονη παράδοση καινοτομιών ασφάλειας, το Volvo Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών που λανσάρει εφαρμογή ασφαλείας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ηλεκτρικών φορτηγών, σχεδιασμένη ειδικά για την υποστήριξη των διασωστών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή παρέχει άμεσες, πολύτιμες πληροφορίες για το ηλεκτρικό φορτηγό στην ομάδα έκτακτης ανάγκης και τους καθοδηγεί σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διάσωσης.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά θα αλλάξουν τον κόσμο, όχι μόνον ως προς τη βιωσιμότητα των μεταφορών, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίον οδηγούμε και αλληλεπιδρούμε με τα φορτηγά. Η σχετική τεχνολογία και συγκεκριμένα τα συστήματα υψηλής τάσης που τροφοδοτούν ένα βαρύ ηλεκτρικό φορτηγό, αλλάζουν επίσης τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε την απόκριση έκτακτης ανάγκης, καθώς απαιτούν συγκεκριμένες νέες παραμέτρους ασφαλείας και διαδικασίες.

«Το Volvo Group φιλοδοξεί να προσφέρει 100% ασφαλή προϊόντα. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της επανάστασης των ηλεκτρικών φορτηγών, με λύσεις υψηλών επιδόσεων, αλλά αντιλαμβανόμαστε και τη σημασία της ασφάλειας των διασωστών έκτακτης ανάγκης σε περιστατικό ηλεκτρικού οχήματος», δήλωσε ο Lars Stenqvist, Chief Technology Officer του Volvo Group. «Η νέα εφαρμογή AR είναι ισχυρό εργαλείο υποστήριξης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για γρήγορη και ασφαλή επέμβαση, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο τραυματισμού όλων των εμπλεκομένων».

Η εφαρμογή Emergency Response Guide, διατίθεται δωρεάν από τα καταστήματα Android και Apple και παρέχει πληροφορίες ασφάλειας για όλες τις μάρκες βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών του Volvo Group, συμπεριλαμβανομένων των Volvo Trucks, Renault Trucks και Mack Trucks. Για τα ηλεκτρικά φορτηγά Mack, οι δυνατότητες AR θα διατεθούν τον Ιούνιο του 2023.

Χρησιμοποιώντας συνδυασμό συνδεσιμότητας, κάμερας, αισθητήρων, προτύπου 3D και επαυξημένης πραγματικότητας, η εφαρμογή ασφαλείας μπορεί να παρέχει στους διασώστες λεπτομερή άποψη του οχήματος. Προσφέρει πληροφορίες για τη θέση των καλωδίων υψηλής τάσης, των συστοιχιών μπαταριών και άλλων βασικών εξαρτημάτων, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες για τον ασφαλή διακοπή παροχής ρεύματος του ηλεκτρικού οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η εφαρμογή ασφαλείας αναπτύχθηκε από ομάδα ειδικών στις εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης του Volvo Group στη Σουηδία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από πληροφορίες επαυξημένης πραγματικότητας και τρισδιάστατη απεικόνιση, περιέχει επίσης όλα τα εγχειρίδια ασφαλείας του ηλεκτρικού φορτηγού, που θα είναι προσβάσιμα στον χρήστη της εφαρμογής μόλις αναγνωριστεί το φορτηγό.

«Η εφαρμογή ασφαλείας δοκιμάστηκε σε διάφορα πραγματικά σενάρια και έλαβε θετικά σχόλια από τους διασώστες που την δοκίμασαν στο πεδίο», ανέφερε ο Vincent Barnoux, AR Expert & Business Solution Engineer του Volvo Group.

Το Volvo Group έχει δεσμευτεί για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και η ανάπτυξη της εφαρμογής είναι ένα δείγμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα. Ο όμιλος επενδύει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων και προσφέρει ευρύ φάσμα ηλεκτρικών λύσεων για εμπορική χρήση.

Προηγούμενο άρθροΗ Stellantis αποκτά το 33,3% της Symbio
Επόμενο άρθροIsuzu – Honda: Ανάπτυξη βαρέως φορτηγού FCEV