Η 18η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ παραμένει μία από τις βασικές αιτίες θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, κυρίως μετά τη νυχτερινή διασκέδαση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), περίπου 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την εξάλειψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε νυχτερινά σημεία διασκέδασης και προέτρεψαν τις παρέες να ορίσουν έναν «οδηγό της παρέας», που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ και θα αναλάβει την ασφαλή μεταφορά των υπόλοιπων. Ο οδηγός αυτός φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, ως υπενθύμιση του ρόλου του, ενισχύοντας το μήνυμα: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι!».

Προηγούμενο άρθροΝέα Citroën C4 και C5 Aircross Concept