Τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες λύσεις αειφόρου ανάπτυξης για έξυπνες πόλεις και κοινότητες θέλει να προσφέρει η Inteligg Ι.Κ.Ε., μια ελληνική start-up που ξεπήδησε από το egg – enter•grow•go και αναπτύχθηκε γρήγορα.

Η νέα υψηλής τεχνολογίας startup που δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς ενέργειας, μεταφορών, περιβάλλοντος και αγροτικών εφαρμογών για έξυπνες πόλεις και κοινότητες, δηλώνει πως θέλει να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και ‘εξυπνότερη’.

Κάποια από τα βασικά προϊόντα που έχει δημιουργήσει είναι τα E-Bike-Inn, EcoelCar, SmartThermo και SmartBox4U.

Το E-Bike-Inn, είναι μια πλατφόρμα για βραχυχρόνια μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes) με στόχο τη διευκόλυνση των μεταφορικών αναγκών των τουριστών σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία.

Ένα άλλο προϊόν της Inteligg το οποίο θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα είναι το EcoelCar, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για την παροχή μιας εύχρηστης υπηρεσίας carpooling (συλλογικής χρήσης αυτοκινήτων) για μετακινήσεις εντός της πόλης.

Tο SmartBox4U είναι μια φορετή (wearable) συσκευή που παρακολουθεί τα επίπεδα συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στον ατμοσφαιρικό αέρα παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο με βάση την τοποθεσία του χρήστη, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για smartphones.

Τέλος, ο έξυπνος θερμοστάτης –Smart Thermostat– είναι το πιο πρόσφατο προϊόν της εταιρείας με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και αντιστοίχως του κόστους σε ένα χώρο ή κτίριο μέσω τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης και της χρήσης μίας εφαρμογής για smartphones.

Στόχος της Inteligg είναι να εδραιώσει την παρουσία της στην Ελλάδα με ταυτόχρονη επέκταση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων σε πόλεις και κοινότητες μέσω έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η ομάδα της Inteligg αποτελείται από υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Αεροδιαστημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Εφαρμοσμένοι Μαθηματικοί, Φυσικοί, κλπ) με πολυετή πείρα σε εθνικά και διεθνή έργα έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων, με επίκεντρο την κοινωνική καινοτομία, τη βιώσιμη κινητικότητα και την οικονομία, την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την ενεργειακή αποδοτικότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Περισσότερα εδώ.

Προηγούμενο άρθροH Peugeot στα Company Car and Van Awards με 3 βραβεία
Επόμενο άρθροΟ προσομοιωτής της Nissan Formula E στην CES 2020