Το insurancemarket κατέγραψε τεράστια αύξηση στις πωλήσεις μικτής ασφάλισης του τελευταίους μήνες του 2023.

Το insurancemarket, η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, κατέγραψε μία εντυπωσιακή αλλαγή το 2023. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του, αυξημένο ήταν κατά 63% τα ποσοστό των οδηγών που επέλεξαν τη μικτή ασφάλεια για το όχημά τους.

Η προτίμηση στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου υπολογίστηκε συνολικά, και στη συνέχεια υπό παραμέτρους και η εταιρεία κατέληξε σε τρεις κατηγορίες οι οποίες σημείωσαν τις σημαντικότερες αλλαγές.

Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων αξίας 10.000 με 20.000 ευρώ προτίμησαν κατά 48% περισσότερο τη μικτή ασφάλεια. Μάλιστα, για μεγαλύτερης αξίας οχήματα, σημειώθηκε αύξηση ύψους 255%.

Τα στοιχεία επίσης, δείχνουν μία τάση που σχετίζεται με την ηλικία του οδηγού. Στο ηλικιακό εύρος 56-65 ετών καταγράφηκε μεγαλύτερη προτίμηση στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, σε ποσοστό 95%.

Οι αναλύσεις του insurancemarket, τέλος, δείχνουν πως η ηλικία του οχήματος είναι βασικός παράγοντας στην απόφαση των ιδιοκτητών για αγορά μικτής ασφάλισης. Όπως παρατηρήθηκε, σε καινούργια οχήματα 0-5 ετών, η αύξηση στην αγορά μικτής ασφάλειας άγγιξε το 110%.

Η Ελένη Βασιλάτου, Head of CVM του insurancemarket, ανέφερε «Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις αγοραστικές ανάγκες των καταναλωτών, διαπιστώσαμε ότι όλο και περισσότεροι οδηγοί τελικά, αναζητούν πακέτα που προσφέρουν την πληρέστερη δυνατή κάλυψη για τα οχήματά τους. Η προτίμηση για τη μικτή ασφάλεια λοιπόν, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, διότι δείχνει, ότι η ασφάλιση από μία τυπική υποχρέωση γίνεται τελικά μία σκεπτόμενη απόφαση».

Τα αναφερόμενα ποσοστά αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2023 συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2022, για οδηγούς που ολοκλήρωσαν αγορά μικτής ασφάλισης μέσω του insurancemarket.

Το insurancemarket έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις για την εξυπηρέτησή του και τις καινοτόμες υπηρεσίες του. Με πάνω από 13 χρόνια παρουσίας δίπλα στον καταναλωτή, η εταιρεία προσφέρει στον κάθε οδηγό τη δυνατότητα να συγκρίνει ασφαλιστικές εταιρείες και να επιλέξει το ασφαλιστικό προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group: εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Lab
Επόμενο άρθροBMW Group: Συστήματα e-drive επόμενης γενιάς στο Steyr