Το νεόδμητο κτίριο συναρμολόγησης e-drive στο εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr

Ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής για τα συστήματα e-drive επόμενης γενιάς του BMW Group στο Steyr. Η προ-παραγωγή θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024.

Οι νέοι χώροι για τη μελλοντική παραγωγή συστημάτων e-drive ολοκληρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του BMW Group στο Steyr. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ η τελετή αποπεράτωσης πραγματοποιήθηκε ακριβώς ένα χρόνο αργότερα. Καλύπτοντας έναν χώρο παραγωγής με επιφάνεια περίπου 60.000 m2, το κτίριο διαστάσεων 105 x 150 m ακολούθησε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα ανέγερσης και τώρα είναι έτοιμο. «Η κατασκευή και εγκατάσταση αυτής της μονάδας παραγωγής για τα συστήματα e-drive της Neue Klasse εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τώρα ακολουθεί το επόμενο σημαντικό στάδιο, το οποίο είναι εξίσου φιλόδοξο με αυτό της κατασκευής των χώρων παραγωγής», εξήγησε ο Helmut Hochsteiner, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης στο εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητήρων του BMW Group είναι το εργοστάσιο του Steyr στην Αυστρία

Περίπου 300 είδη μηχανημάτων και εξοπλισμού αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ

Τους επόμενους μήνες, θα πρέπει να ενσωματωθούν στη μονάδα περίπου 300 είδη μηχανημάτων και εξοπλισμού – τα περισσότερα κατασκευασμένα βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών – ώστε να είναι έτοιμα για την έναρξη της προ-παραγωγής, όπως έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. «Τα 300 μηχανήματα έχουν όλα τα σχήματα και μεγέθη, από μικρά, μεμονωμένα στοιχεία μέχρι τμήματα άνω των 30 μέτρων για τον σταθμό συναρμολόγησης. Εδώ, τέσσερα ρομπότ και άλλα συστήματα θα συνεργάζονται για να προσαρμόσουν το σύστημα μετάδοσης στον κύριο ηλεκτροκινητήρα», δήλωσε ο Hochsteiner.

Το πρώτο μηχάνημα που τοποθετήθηκε είναι ένα ανυψωτικό για μετατροπείς

Ο Klaus von Moltke, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής Κινητήρων της BMW AG και Διευθυντής του εργοστασίου του Steyr, περιέγραψε τις οικονομικές διαστάσεις του project: «Επενδύουμε συνολικά περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στο Steyr, ως μία περαιτέρω επιβεβαίωση της δέσμευσης του BMW Group στη μονάδα. Η έναρξη της μαζικής παραγωγής των συστημάτων e-drive για τη Neue Klasse έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2025».

Το πρώτο μηχάνημα μεταφέρθηκε στο νέο χώρο συναρμολόγησης στα τέλη Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν γερανό που θα ανυψώνει τα εξαρτήματα των ηλεκτρονικών ισχύος από τον πρώτο όροφο – όπου θα συναρμολογείται ο μετατροπέας τάσης σε μία καθαρή αιθουσα – στο ισόγειο για την τελική συναρμολόγηση. Αφού φτάσουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, θα γίνεται το ‘πάντρεμα’ του inverter με το e-drive.

Μέχρι το 2030 το BMW Group θα επενδύσει συνολικά περίπου 1 δισ. ευρώ στην παραγωγή συστημάτων e-drive στις εγκαταστάσεις του Steyr. Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει πάνω από 600.000 συστήματα e-drive ετησίως παράλληλα με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Η παραγωγή αυτών θα παραμείνει επίσης σε υψηλά επίπεδα, με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης να αποτελούν σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων της μονάδας και στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροinsurancemarket: αύξηση στις πωλήσεις μικτής ασφάλισης
Επόμενο άρθροHYVIA @ Hyvolution 2024