Ο Όμιλος Renault ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του έργου INCIT-EV, σε συνεργασία με 32 εταίρους στην Ευρώπη. Το έργο αυτό στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας μέσω πειραμάτων που βασίζονται στον χρήστη, για καινοτόμες τεχνολογίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα INCIT-EV στοχεύει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη μέσω δοκιμών πεδίου. Επτά καινοτόμες τεχνολογίες φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα θα δοκιμαστούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Ο Όμιλος Renault συντονίζει αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Ορίζοντας -Horizon- 2020”.

Επτά περιπτώσεις χρήσης θα δοκιμασθούν στην Ευρώπη

Σε 48 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, το έργο INCIT-EV θα κατανεμηθεί σε δύο βασικά στάδια:

  • Η Φάση 1 θα περιλαμβάνει ανάλυση των αναγκών και των απαιτήσεων των χρηστών και τον Απρίλιο του 2020 θα γίνει αξιολόγηση των τεχνολογιών φόρτισης και ενσωμάτωσή τους στις υποδομές.
  • Η Φάση 2 θα επικεντρωθεί σε επίδειξη επτά τεχνολογιών σε επιλεγμένους χώρους και θα διαρκέσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έως το τέλος του έργου.
    • Ένα δυναμικό σύστημα επαγωγικής φόρτισης αστικού περιβάλλοντος στο Παρίσι
    • Συστήματα φόρτισης υψηλής τάσης στα περίχωρα του Ταλίν, στην Εσθονία
    • Βελτιστοποιημένη αμφίδρομη “έξυπνη φόρτιση” στο Άμστερνταμ και την Ουτρέχτη, στην Ολλανδία
    • Ένα δυναμικό σύστημα φόρτισης επαγωγής για μεγάλες περιαστικές περιοχές στις Βερσαλλίες της Γαλλίας.
    • Κόμβος φόρτισης σε χώρο στάθμευσης για οχήματα διαμοιρασμού στα περίχωρα του Τορίνο της Ιταλίας.
    • Αμφίδρομη φόρτιση χαμηλής τάσης (και για δίτροχα οχήματα) και δυναμική φόρτιση σε λωρίδες ταξί του αεροδρομίου και του κεντρικού σταθμού στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Ένα πανευρωπαϊκό έργο από το Groupe Renault

Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες δοκιμής των τεχνολογιών φόρτισης σε πραγματικές συνθήκες – όπως η τεχνολογία ανέπαφης δυναμικής φόρτισης (CDC) [2] – και η δομή ολόκληρου του οικοσυστήματος, ο Όμιλος Renault είδε την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέα έργα ως ευκαιρία δημιουργίας κοινοπραξίας.

32 κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, πόλεις, νεοφυείς επιχειρήσεις και ΜΜΕ απάντησαν θετικά στην έκκληση της Renault, με κοινή επιθυμία την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη, μέσω διεξαγωγής πειραμάτων με γνώμονα τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτή η πελατοκεντρική προσέγγιση θα συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος και στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων φόρτισης, που θα μπορούν να αναπτυχθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση και την ενθάρρυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

“Ως πρωτοποριακή ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, το Groupe Renault είναι γνωστό για τις καινοτομίες του και το ενδιαφέρον για τους πελάτες. Το πρόγραμμα INCIT-EV που ξεκινήσαμε καταδεικνύει λύσεις φόρτισης για την προώθηση της εξάπλωσης των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Xavier Serrier, project manager για τα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ερευνητική υπηρεσία του Ομίλου Renault .

Οι εταίροι του έργου

Με έδρα την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και την Τουρκία, τα 33 μέλη της κοινοπραξίας είναι τα εξής:

ATOS SPAIN SA, AVERE France, Ayuntamiento de Zaragoza, BIT&BRAIN technologies SL, Bursa Buyuksehir Belediyesi, COLAS SA, Commune de Paris, Comune di TORINO, Eesti Energia Aktsiaselts, ELES d.o.o. Sistemski operater prenosnega elektroenegetskega omrezja, ENEDIS, EUROVIA Management, EV charged B.V., Vedecom Fondation Partenariale MOV’EOTEC, Fondazione LINKS – Leading Innovation & Knowledge for Society, FPT INDUSTRIAL SPA, Fundación CIRCE Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos, GREENFLUX Assets B.V., Groupe RENAULT, IDNE0 Technologies SAU, Ingeneria y Técnica del Transporte TRIA SA, Institut Français des Sciences et Technologies des Transports, de l’Aménagement et des Réseaux, IREN SPA, Pitpoint EV B.V., Politecnico di Torino, PRIMA ELECTRO SPA, Province Noord-Holland MRAE, PSA ID, QI ENERGY ASSESSMENT SL, Red Eléctrica de España S.A.U., Stadwerke Nordeney GMBH, Univerza V Ljubljani, We Drive Solar.

Έργο που υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το INCIT-EV έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020, μέσω της συμφωνίας επιχορήγησης υπ΄αριθ. 875683. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 18.630.765,24 ευρώ και η συνεισφορά της ΕΕ είναι 14.999.390,52 ευρώ.

Ο Όμιλος Renault είναι ο δημιουργός και ο συντονιστής της κοινοπραξίας του έργου INCIT-EV. Με αυτή την ιδιότητα, ο είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εταίρων της κοινοπραξίας και επιβλέπει την τεχνική ανάπτυξη, τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό.

Το Groupe Renault

Ο Όμιλος Renault, που κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 1898, είναι ένας διεθνής όμιλος που δραστηριοποιείται σε 134 χώρες. Το 2018, πώλησε περίπου 3,9 εκατομμύρια οχήματα. Ο Όμιλος απασχολεί παγκοσμίως περισσότερα από 180.000 άτομα και διαθέτει 36 εργοστασιακές μονάδες και 12.700 σημεία πώλησης. Για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος και να συνεχίσει την κερδοφόρα αναπτυξιακή του στρατηγική, ο Όμιλος επεκτείνεται διεθνώς. Προς τούτο, βασίζεται στις συνέργειες των πέντε εμπορικών του σημάτων (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine και LADA), στα ηλεκτρικά οχήματα και στη μοναδική συμμαχία του με τις Nissan και Mitsubishi Motors. Με μια δική του ομάδα αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 από το 2016, η μάρκα συμμετέχει σε μηχανοκίνητα αθλήματα για εξέλιξη της καινοτομίας και την αναγνωρισιμότητά της.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα γενιά Mitsubishi Space Star
Επόμενο άρθροΗ Toyota λανσάρει την KINTO στην Ευρώπη