Η Toyota λανσάρισε μια νέα μάρκα, την KINTO, αφιερωμένη στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό αποτελεί μέρος του παγκόσμιου οράματος της Toyota να εξελιχθεί σε μια εταιρεία κινητικότητας παρέχοντας όλα τα είδη υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μετακίνηση στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο Dr. Johan van Zyl, Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe, δήλωσε: “Η KINTO είναι μέρος της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής μας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σε αγορές όπου μπορεί να είναι βιώσιμη, η προσθήκη υπηρεσιών κινητικότητας στο παραδοσιακό επιχειρηματικό μας μοντέλο θα επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών και να υποστηρίξουμε τις απαιτήσεις κινητικότητας των πόλεων και των περιφερειών”.

Οι αρχικές υπηρεσίες σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές περιλαμβάνουν:

  • KINTO One: προσφορά Full Service Lease, που παρέχει ευκολίες ιδιοκτησίας συνδυάζοντας το όχημα, το σέρβις και την ασφάλιση με μία μηνιαία πληρωμή.
  • KINTO Share: υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων βασισμένη σε μια μεγάλη γκάμα υβριδικών οχημάτων που διατίθενται μέσω αυτοεξυπηρέτησης, χωρίς έξοδα λειτουργίας. Η υπάρχουσα υπηρεσία διαμοιρασμού της Toyota, Yuko, η οποία λειτουργεί ήδη σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη), θα υπαχθεί στην KINTO.
  • KINTO Join: Carpooling, συνδέει εργαζόμενους που επιθυμούν να διαμοιραστούν την καθημερινή προσέλευσή τους στην εργασία τους, επ΄ωφελεία τόσο των εργαζομένων όσο και των εταιρειών που μπορούν έτσι να μειώσουν το αποτύπωμα CO2 τους.
  • KINTO Flex: Συνδρομητική μίσθωση αυτοκινήτων, προσφέρει αυξημένη ευελιξία και εμπειρία premium.

Εξετάζονται και άλλες υπηρεσίες, όπως το ride-hailing ή μια πολυτροπική εφαρμογή.

Το 2018, η Toyota ξεκίνησε την οικοδόμηση των απαραίτητων βάσεων για να προετοιμάσει την ευρωπαϊκή της οργάνωση για την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών κινητικότητας στην υπάρχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα κατασκευής και πώλησης αυτοκινήτων. Η Toyota δημιούργησε δύο οντότητες, μια εταιρεία διαχείρισης στόλου (Toyota Fleet Mobility, με έδρα την Κολωνία στη Γερμανία) και μια εταιρεία ψηφιακής πλατφόρμας (Toyota Connected Europe, με έδρα το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο).

  • Η Toyota Fleet Mobility εστιάζει στην ανάπτυξη του Full-Service Leasing της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η TFM αναπτύσσεται οργανικά (με τις υπάρχουσες θυγατρικές της στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία) και μέσω εξαγορών. Πρόσφατα απέκτησε την Inchcape Fleet Solutions (IFS) για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η TFM είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Toyota Financial Services Corporation και της Toyota Motor Europe.
  • Η Toyota Connected Europe είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της τεχνολογικής εταιρίας παροχής στοιχείων και δεδομένων της Toyota. Αναπτύσσει και υλοποιεί μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που σσχτίζονται με συνδεδεμένα συστήματα οχημάτων, όπως το Toyota Big Data Center, καθώς και υπηρεσίες που ανήκουν στην αποκλειστική πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας της Toyota (MSPF).

Το brand KINTO θα χρησιμοποιηθεί για να τοποθετηθεί σαφώς η προσφορά σε νέους τρόπους κινητικότητας και θα είναι “χωρίς αποκλεισμούς και αξιόπιστη”, “απλή και αβίαστη” και “βιώσιμη”, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

“Η νέα μας μάρκα κινητικότητας KINTO σηματοδοτεί το γεγονός ότι η εταιρεία είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες ανάγκες κινητικότητας του πελάτη. Η Toyota και η Lexus είναι καθιερωμένα brands αυτοκινήτων, με αξιόπιστα αυτοκίνητα ποιότητας. Με την KINTO, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα εξίσου ισχυρό brand για τις υπηρεσίες κινητικότητας – ένα brand που παρέχει συνεχώς εξαιρετικές εμπειρίες πελατών, είτε ταξιδεύουν κοντά στο σπίτι τους είτε σε άλλες αγορές. Η KINTO αποτελεί τη φιλοδοξία της Toyota να παράγει πάντα καλύτερη κινητικότητα για όλους” δήλωσε ο Matthew Harrison, Executive Vice President της Toyota Motor Europe.
Προηγούμενο άρθροINCIT-EV: Καινοτόμες λύσεις φόρτισης στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΤο δίκτυο IONITY αυξάνει το κόστος ταχείας φόρτισης των EV