Η Amazon αγόρασε 40 ηλεκτρικά βαν WORK Box της StreetScooter για να εκτελεί τελικές παραδόσεις με μηδενικές εκπομπές στο Μόναχο της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας, η StreetScooter θα εγκαταστήσει επίσης 60 σταθμούς φόρτισης στο κέντρο διανομής Daglfling της Amazon, στο Μόναχο, που σημαίνει πως θα ακολουθήσουν περισσότερες παραγγελίες ηλεκτρικών βαν.

Ο Adam Elman, Senior Lead Sustainability της Amazon Europe, δήλωσε: “Η Amazon δεσμεύεται να επιτύχει τους στόχους της συμφωνίας των Παρισίων 10 χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα – το 2040 αντί του 2050 – και έτσι συνεργαζόμαστε με διάφορους εταίρους που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες και βοηθούν στην προώθηση μιας οικονομίας/ χωρίς άνθρακα”.

Η StreetScooter ανήκει στον Όμιλο Deutsche Post DHL και έχει κατασκευάσει 12.000 ηλεκτρικά οχήματα για στόλους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Jörg Sommer, CEO της StreetScooter, είπε πως τα ηλεκτρικά βαν έχουν καλύτερο κόστος ιδιοκτησίας μετά από λίγα χρόνια από τα παραδοσιακά βαν ντίζελ.

“Είμαστε ευτυχείς που η Amazon απευθύνθηκε στη StreetScooter για μια φιλική προς το κλίμα λύση παραδόσεων, καθώς και για την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία μας σε υποδομές φόρτισης”, πρόσθεσε.

Το StreetScooter WORK έχει εξωτερικό μήκος 4,7 μέτρων και ενδείκνυται για τα κέντρα των πόλεων. Όσον αφορά στην εμβέλειά του μπορούν να επιλεγούν τρεις διαφορετικοί τρόποι οδήγησης για τη μεγιστοποίηση της. Το StreetScooter διαθέτει μια τυπική λειτουργία οδήγησης και μια οικολογική λειτουργία. Με τη μείωση της απόδοσης του κινητήρα,  επηρεάζεται δυναμικά η εμβέλεια και μεγιστοποιείται ταυτόχρονα.

Προηγούμενο άρθροΗ DPD αγοράζει 300 ηλεκτρικά βαν για παραδόσεις
Επόμενο άρθροΗ Porsche Ventures επενδύει στην start-up software Nitrobox