Η εξειδικευμένη εταιρεία logistics DPD έχει παραγγείλει 300 ηλεκτρικά βαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο στόλο παράδοσης δεμάτων με μηδενικές εκπομπές στη χώρα.

Τα νέα βαν, όλα μοντέλα Nissan e-NV200, θα τεθούν σε λειτουργία τον Μάιο, διευρύνοντας τον ηλεκτρικό στόλο της DPD σε 450 οχήματα. Η εταιρία διανομών επιθυμεί να αποκτήσει 500 EV μέχρι το τέλος του έτους, θέτοντας ως στόχο να εξηλεκτρίσει το 10% των οχημάτων της σε κάθε μία από τις 68 αποθήκες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2018, η DPD άνοιξε την πρώτη αμιγώς εξηλεκτρισμένη αποθήκη του Ηνωμένου Βασιλείου στο Westminster του Λονδίνου και πέρυσι η εταιρεία κάλεσε τους κατασκευαστές οχημάτων να κατασκευάσουν πιο πολλά δεξιοτίμονα EV για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η DPD διαχειρίζεται 91 βαν e-NV200 τους τελευταίους 18 μήνες, σε ημερήσιες διαδρομές έως 160 χλμ. Το Nissan e-NV200 διαθέτει χώρο φορτίου 4,2m3 – αρκετό για δύο παλέτες Euro – και διαθέτει δύο συρόμενες πόρτες που δίνουν στους οδηγούς εύκολη πρόσβαση στο φορτίο.

 Εκπαίδευση οδηγών

Η εταιρεία έχει εκπαιδεύσει τους οδηγούς της στις απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού οχήματος και αναφέρει πως εκφράζονται θετικά για την αθόρυβη, άνετη οδήγηση.

Προγραμματισμός δρομολογίου και επαναφόρτιση

Τα οχήματα επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της νύκτας στις αποθήκες της DPD, όπου η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα συστήματά της υπολογισμού διαδρομής και βελτιστοποίησης οχημάτων για να προγραμματίσει πού θα στείλει τα EV της καθημερινά.

Ο Dwain McDonald, CEO της DPD, δήλωσε: “Αυτά τα οχήματα αλλάζουν τον τρόπο εργασίας μας. Αναθεωρούμε και ανασχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο διανέμουμε τα πακέτα τώρα και στο μέλλον, με διαφορετικά δίκτυα διαδρομών και νέους τύπους αποθηκών. Πρόκειται για μια συνολική επανάσταση για τον κλάδο μας και τα ηλεκτρικά οχήματα άνευ εκπομπών βρίσκονται στην καρδιά αυτού του οράματος ».

Αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά βαν

Ο Peter McDonald, Διευθυντής Στόλου της Nissan Motor GB, δήλωσε πως η κατασκευάστρια εταιρεία δέχεται αυξημένη ζήτηση για το e-NV200 καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εναλλακτική λύση.

“Είναι συναρπαστικό να χρησιμοποιεί μια εταιρία [η DPD], που βασίζεται στην έγκαιρη παράδοση και στον προγραμματισμό, ένα ηλεκτρικό όχημα που την καλύπτει, ενώ παράλληλα δεσμεύεται τόσο για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα”.

 

Προηγούμενο άρθροCitroën Comfort Days, προωθητική ενέργεια της μάρκας
Επόμενο άρθροΗλεκτρικά βαν της StreetScooter για την Amazon