Οι ιδρυτές της Nitrobox: Από αριστερά ο CEO Henner Heistermann και ο CTO Sven Grimminger

Η start-up software Nitrobox GmbH, με έδρα το Αμβούργο, έχει ολοκληρώσει έναν γύρο χρηματοδότησης 1 εκατομμυρίου ευρώ: H “NeueCapital Partners” από τη Silicon Valley και η Porsche Ventures, η μονάδα επιχειρηματικών κεφαλαίων του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων με έδρα τη Στουτγάρδη, είναι οι επενδυτές.

Την περασμένη χρονιά η Nitrobox ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επιτάχυνσης APX, της κοινοπραξίας Axel Springer και Porsche.

Η πλατφόρμα Nitrobox επιτρέπει στις διεθνείς εταιρείες να χειρίζονται τις οικονομικές διαδικασίες μέσω μιας κεντρικής λύσης και να τις ελέγχουν με ευέλικτο τρόπο – προτυποποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου, ψηφιακές πληρωμές, τιμολόγηση, διαχείριση εισπρακτέων λογαριασμών και συμμόρφωση. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να φέρνουν γρήγορα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά, μειώνοντας παράλληλα το κόστος της διαδικασίας.

Αυτοματοποιημένη επεξεργασία και τιμολόγηση υπηρεσιών κινητικότητας

Η νεοσύστατη εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από τον κύκλο χρηματοδότησης κυρίως για να διευρύνει περαιτέρω τη θέση της στη Γερμανία και να προετοιμαστεί για την είσοδό της στην αμερικανική αγορά. “Με τις NeueCapital Partners και την Porsche ως ισχυρούς συνεργάτες θέλουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της Nitrobox. Στόχος μας είναι να γίνουμε κορυφαίοι δημιουργοί νέων επιχειρηματικών και νομισματικών μοντέλων”, λέει ο Henner Heistermann, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nitrobox. “Η Porsche μας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες να επεκτείνουμε τη θέση μας στην αγορά στον τομέα της κινητικότητας. Η NeueCapital Partners από την Καλιφόρνια υποστηρίζει την είσοδό μας στην αμερικανική αγορά με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και πελατών”.

Η Nitrobox εξυπηρετεί τις ανάγκες εταιρειών από διάφορους κλάδους. Στον τομέα της κινητικότητας, συνεργάζεται ήδη με αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Porsche. Η start-up υποστηρίζει τη διαδικασία order-to-cash για νέα επιχειρηματικά μοντέλα: οι υπηρεσίες όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων, οι λειτουργίες κατά παραγγελία, τα ψηφιακά εισιτήρια στάθμευσης ή οι υπηρεσίες χρέωσης μπορούν να διαχειριστούν μέσω της πλατφόρμας Nitrobox χρησιμοποιώντας πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

 

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρικά βαν της StreetScooter για την Amazon
Επόμενο άρθροΤο BMW Group υπερδιπλασιάζει το δυναμικό του στο Dingolfing