Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές

Η Toyota ενισχύει τις προσπάθειες σε ολόκληρη την εταιρεία για περαιτέρω επιτάχυνση μείωσης του CO2 προς επίτευξη του στόχου ουδέτερου άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτό, ίδρυσε ένα παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο, το Toyota Ventures Climate Fund.

Επιτάχυνση των προσπαθειών επίτευξης ουδέτερου άνθρακα

Η Toyota προσπαθεί να είναι ισχυρός εταιρικός πολίτης, να εμπλέκεται και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ενδιαφερόμενων μερών της και να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευημερούσας κοινωνίας μέσω όλων των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Για να επιτευχθεί η ουδετερότητα άνθρακα, εκτός από τις δικές της προσπάθειες, η εταιρεία θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με άλλους που ενστερνίζονται την ίδια φιλοδοξία.

Το Toyota Ventures Climate Fund θα επενδύσει σε υποσχόμενες εταιρείες αρχικού σταδίου σε όλο τον κόσμο, που απεργάζονται ενθουσιωδώς λύσεις προώθησης της καινοτομίας ουδέτερου του άνθρακα.

Ο ρόλος της Toyota Ventures

Η διαχείριση του Toyota Ventures Climate Fund θα γίνεται από την ομάδα της Toyota AI Ventures, η οποία ανακοίνωσε πως η επωνυμία της εταιρείας άλλαξε σε Toyota Ventures (TV). Η TV θα δραστηριοποιείται στη διαχείριση κεφαλαίων (GP) για λογαριασμό της Toyota, με συνολική επένδυση 150 εκατ. δολαρίων.

Η TV, που ιδρύθηκε το 2017 ως θυγατρική του Toyota Research Institute, έχει επενδύσει σε 38 εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, αυτονομίας, cloud computing, δεδομένων, κινητικότητας και ρομποτικής. Μέσω του Frontier Fund, η Toyota Ventures θα συνεχίσει να εξερευνά αυτούς τους τομείς και θα επεκτείνει επίσης τη θέση του αμοιβαίου κεφαλαίου για να συμπεριλάβει έξυπνες πόλεις, ψηφιακή υγεία, χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, υλικά και ενέργεια.

Μαζί με την επέκταση των κατηγοριών επενδύσεων, η TV θα διευρύνει την ομάδα της και θα συνεργαστεί με ένα νέο δίκτυο συμβούλων. Από την προσφορά καθοδήγησης για την ανάπτυξη προϊόντων και επιχειρήσεων έως την υποστήριξη εταιρειών στην ποικιλομορφία τους και στις προσπάθειες προσέλκυσης ταλέντων, η TV επικεντρώνεται στην παροχή αξίας και στην οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων για να βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να επιτύχουν.

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή έκδοση για το Kia Sportage
Επόμενο άρθροΛειτουργική μίσθωση ελκυστήρα FH 500 με I-Save