Kia Sportage teaser

Ευρωπαϊκή έκδοση προγραμματίζεται για το Kia Sportage, η πέμπτη γενιά του οποίου θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο στην Κορέα.

Η ειδική έκδοση που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Kia, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το λανσάρισμα του SUV πριν από 28 χρόνια.

Το Sportage ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη το πρώτο τετράμηνο με 29.295 μονάδες, αύξηση 21%, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics.

Kia Sportage teaser

Το νέο μοντέλο θα αποκτήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia «Opposites United», για την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι εμπνέεται από την «τελειότητα και απλότητα της φύσης».

Όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες εικόνες, στην όψη του νέου Sportage κυριαρχεί η μεγαλύτερη εκδοχή της γρίλιας Tiger Nose που έχει εμφανιστεί ποτέ σε μοντέλο της μάρκας. Πλαισιώνεται από νέα φωτιστικά σώματα με LED ημέρας σε μοτίβο “C”, ένα σχήμα στο οποίο υπακούν και τα πίσω φωτιστικά σώματα δοσμένο όμως με διαφορετική λογική. Η εικόνα του πίσω τμήματος συμπληρώνεται από τη γραμμή από LED που διατρέχει όλο το πλάτος του πλαισιώνοντας το νέο λογότυπο και το σήμα Sportage.

Kia Sportage teaser

Η Kia περιγράφει το νέο Sportage ως «μυώδες εξωτερικά και καινοτόμο εσωτερικά». Ένα σκίτσο του εσωτερικού σχεδιασμού δείχνει μια ευμεγέθη καμπύλη οθόνη, ένα «νέο σημείο αναφοράς» στην κατηγορία του οχήματος για την τεχνολογία συνδεσιμότητας.

“Με το νέο Sportage, δεν θέλαμε απλώς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο στην κατηγορία SUV”, δήλωσε ο Karim Habib, επικεφαλής του σχεδιασμού της Kia..

Η εταιρεία δεν αναφέρεται στις διαφορές της ευρωπαϊκής έκδοσης του Sportage από τις άλλες εκδόσεις. Σκοπεύει να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την ευρωπαϊκή έκδοση, τις επόμενες εβδομάδες.

Η Kia Corporation κατέγραψε συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις 245.994 μονάδων τον Μάιο του 2021, αύξηση 49,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το υπάρχον μοντέλο Sportage SUV οδήγησε την ανάπτυξη της Kia στην παγκόσμια αγορά με πωλήσεις 32.322 μονάδων, ακολουθούμενο από το συμπαγές sedan K3 με 27.784 μονάδες και το Seltos SUV με 20.974 μονάδες.

Προηγούμενο άρθροΗ Mobilize εκθέτει στην VIVA Techology
Επόμενο άρθροΙδρύθηκε το Toyota Ventures Climate Fund