H Sony θα ιδρύσει την “Sony Mobility Inc.” την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδό της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Στην CES 2020, η Sony είχε ανακοινώσει το “VISION-S“, μια πρωτοβουλία με στόχο την εξέλιξη της κινητικότητας και παρουσίασε ένα πρότυπο όχημα στο περίπτερο της. Για να φέρει αυτό το όχημα σε πραγματικές συνθήκες, η Sony ξεκίνησε οδικές δοκιμές στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και δοκιμές επικύρωσης ασφάλειας και εμπειρίας χρήστη για την τεχνολογία απεικόνισης και ανίχνευσης του οχήματος, καθώς και του συστήματος διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (HMI). Η εταιρεία ξεκίνησε δοκιμές οδήγησης 5G τον Απρίλιο του 2021.

Η Sony παρουσίασε στην CES 2022, ακόμα ένα πρότυπο όχημα τύπου SUV (VISION-S 02) με νέα μορφή. Αυτό το όχημα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα EV/cloud με το προηγούμενο πρότυπο. Προσφέροντας εμπειρίες ψυχαγωγίας με τον μεγάλο εσωτερικό χώρο και τις εκδόσεις 7θέσιου, αυτό το νέο πρότυπο, από κοινού με το VISION-S 01, θα προωθήσουν μεγάλη ποικιλία τρόπων διαβίωσης σε μια κοινωνία όπου οι αξίες διαφοροποιούνται διαρκώς.

Προκειμένου να επιταχύνει νέες προτάσεις που θα εξελίξουν περαιτέρω την εμπειρία κινητικότητας, η Sony θα ιδρύσει την εταιρεία λειτουργίας “Sony Mobility Inc.” την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδο στην αγορά των EV.

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο την καλύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των τεχνολογιών ρομποτικής. Με το VISION-S, το οποίο συμβάλλει στην εξέλιξη της κινητικότητας, μαζί με το αυτόνομο ρομπότ ψυχαγωγίας aibo, και το drone Airpeak, η Sony, όπως ανακοίνωσε, θα επιδιώξει να συνεχίσει να δημιουργεί νέα αξία σε διάφορους τομείς.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Zeekr – Mobileye για αυτόνομα
Επόμενο άρθροΗ VinFast με 5 μοντέλα στην CES 2022