Η VinFast αποκάλυψε την πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της στην Παγκόσμια Ημέρα EV VinFast στην CES

Η VinFast ανακοίνωσε τη στρατηγική της και την πλήρη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της στην CES 2022.

  • Η εταιρεία λανσάρει παγκοσμίως γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 κατηγορίες, A-B-C-D-E
  • Δέχεται πλέον παραγγελίες για τα μοντέλα SUV VF 8 και VF 9, με ειδικό πρόγραμμα ανταμοιβής για πρωτοπόρους πελάτες

Μετά την πρώτη εμφάνισή της στις ΗΠΑ, στην Έκθεση Αυτοκινήτου LA 2021, η VinFast κάνει σημαντικά βήματα για ένα βιώσιμο μέλλον κινητικότητας και ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παράγει οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) έως το τέλος του 2022. Θα επικεντρωθεί στην έρευνα και ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για τα οχήματά της.

Παράλληλα, η VinFast παρουσίασε επίσημα μια γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων: τρία μοντέλα στις κατηγορίες A-B-C, το VF 5 (κατηγορία A), το VF 6 (κατηγορία Β) και το VF 7 (κατηγορία C ) και δύο μοντέλα, το VF e35 και το VF e36, στις κατηγορίες D και E (παρουσιάστηκαν στο LA Auto Show του 2021), που μετονομάστηκαν VF 8 και VF 9. Η αφαίρεση του προθέματος “e” (ηλεκτρικό) στις ονομασίες επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό της εταιρείας στην αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Και τα πέντε ηλεκτρικά οχήματα, με εντυπωσιακό και μοντέρνο αμάξωμα, σχεδιάστηκαν από τους παγκοσμίου φήμης ιταλικούς οίκους Pininfarina και Torino Design.

Τα μοντέλα VF 8 και VF 9 θα είναι εξοπλισμένα με λειτουργίες Αυτόνομης Οδήγησης επιπέδου 2+ στις εκδόσεις Eco και Plus και επιπέδων 3 – 4 στις εκδόσεις Premium. Θα διαθέτουν επίσης έξυπνα συστήματα, όπως Smart Home, Mobile Office, In-car Shopping, In-car Entertainment και πολλά άλλα πρακτικά και προηγμένα χαρακτηριστικά για μια συναρπαστική εμπειρία σε κάθε διαδρομή και καθημερινά.

Κατά την εκδήλωση VinFast Global EV Day, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης επισήμως τις τιμές λιανικής, -που ξεκινούν από36.133 ευρώ στην Ευρώπη-  και την πρωτοποριακή εκστρατεία κρατήσεων για τα VF 8 και VF 9 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Βιετνάμ.

Κάθε EV της VinFast συνοδεύεται από εγγύηση 10 ετών ή 200.000 χιλιομέτρων (όποιο επέλθει πρώτο).

Kατά τη διάρκεια τριών μηνών, 5 Ιανουαρίου- 5 Απριλίου 2022, η VinFast θα λανσάρει αποκλειστικό πρόγραμμα μελών, το «VinFirst – Pioneer’s Gratitude to Pioneers», προσφέροντας σε όσους προβούν σε έγκαιρες κρατήσεις διάφορες ανταμοιβές και προνόμια.

Να σημειωθεί πως η VinFast είναι η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εφαρμόζει τεχνολογία blockchain για παραγγελίες και βεβαιώσεις ιδιοκτησίας. Όπως δήλωσε η Le Thi Thu Thuy, CEO της εταιρείας,  «η VinFast επιθυμεί να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερη εμπειρία πελατών σε προσιτές τιμές. Πιστεύουμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, ειδικά εφόσον η μεταστροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρη».

 

Προηγούμενο άρθροΙδρύεται την άνοιξη η Sony Mobility Inc.
Επόμενο άρθροΗ Renault αποκάλυψε περισσότερα για το Austral