Η Zeekr, η premium μάρκα ηλεκτρικής κινητικότητας της Geely και η Mobileye, θυγατρική της Intel, επέκτειναν τη συνεργασία τους για να αναπτύξουν το πρώτο καταναλωτικό αυτόνομο όχημα στον κόσμο με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 έως το 2024.

Το νέο όχημα θα συνδυάζει την τεχνογνωσία της Geely στην Έρευνα & Ανάπτυξη και την κατασκευή με τις λύσεις αυτόνομης οδήγησης της Zeekr και θα χρησιμοποιεί το σύστημα αποφυγής περιττής πέδησης, διεύθυνσης και ισχύος της Geely SEA Architecture (η Sustainable Experience Architecture είναι σπονδυλωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύχθηκε από την Geely Holding). Οι τεχνολογίες λογισμικού της Zeekr θα τροφοδοτούνται από το σύστημα ημιαγωγών 6xEyeQ5 (SoCs) στο πλαίσιο του Open EyeQ του οχήματος και θα συμπληρώνεται από σύστημα αισθητήρων Mobileye True Redundancy και λειτουργία οδήγησης Responsibility-Sensitive Safety (RSS).

Τα σχέδια συνεργασίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ADAS βελτιωμένων δυνατοτήτων για μοντέλα Zeekr και τεχνολογία χαρτογράφησης REM προς επίτευξη ασφαλέστερης και πιο εξελιγμένης οδήγησης στο μέλλον.

Η Zeekr λανσάρισε το πρώτο της μοντέλο, το 001 EV, τον Απρίλιο του 2021 και ξεκίνησε τις παραδόσεις τον Οκτώβριο του 2021. Η Geely ανακοίνωσε πρόσφατα συνεργασία μεταξύ της Zeekr και της Waymo, της Alphabet, για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού EV, που θα ενταχθεί στον αυτόνομο στόλο Waymo One στις ΗΠΑ.

Ο Andy An, CEO της Zeekr Intelligent Technology, δήλωσε: «Η Mobileye υπήρξε στρατηγικός εταίρος στην αποστολή μας να παρέχουμε κατάλληλα οχήματα για έναν τρόπο ζωής πιο βιώσιμο στο μέλλον και με αυτόνομες μεταφορέςς. Η συνεργασία μας υποστηρίζει τις κοινές φιλοδοξίες της Zeekr και της Mobileye να ηγηθούμε στον κλάδο ADAS και AV παγκοσμίως. Η Zeekr καλωσορίζει την ανοιχτή συνεργασία που επιτρέπει την ενσωμάτωση της τεχνολογικής τεχνογνωσίας για τη δημιουργία μιας πιο εξελιγμένης εμπειρίας αυτόνομης κινητικότητας για τους πελάτες μας».

Ο καθ. Ammon Shashua, Πρόεδρος και CEO της Mobileye, δήλωσε: «Το διευρυνόμενο εύρος της συνεργασίας μας αντικατοπτρίζει πόσο στενά ευθυγραμμίζονται οι Mobileye και Zeekr στο όραμα της μελλοντικής κινητικότητας. Η εμπιστοσύνη της Zeekr στην Mobileye ως τεχνολογικό συνεργάτη αποδεικνύει την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε κοινούς στόχους και να εδραιώνουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στον κλάδο».

Προηγούμενο άρθροDongfeng Honda: εργοστάσιο παραγωγής αποκλειστικά EV
Επόμενο άρθροΙδρύεται την άνοιξη η Sony Mobility Inc.