Η καινοτόμος εταιιρεία στην τεχνολογία των επαγγελματικών οχημάτων WABCO [i] υπέγραψε τριετή συμφωνία συνεργασίας με την Plug and Play [ii] με βάση τη Silicon Valley.

Η συμφωνία παρέχει στην WABCO πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο start-ups τεχνολογίας της Plug and Play και σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Γνωστή για τα συστήματα ελέγχου πέδησης, η WABCO θα συμμετάσχει ενεργά στη συν-δημιουργία προηγμένων λύσεων και καινοτομιών για συνδεδεμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων επαγγελματικών οχημάτων.

Οδηγώντας την αυτόνομη καινοτομία

Η WABCO ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει το δίκτυό της και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες καινοτομίας παγκοσμίως. Η συνεργασία θα συμβάλει επίσης στην ικανότητα της Plug and Play να υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη του αυτόνομου, συνδεδεμένου και ηλεκτρικού (ACE) οχήματος και του οικοσυστήματος μεταφορών της WABCO.

Μέχρι στιγμής, η πρωτοβουλία ACE έχει αποδώσει ένα σύστημα ελέγχου οχημάτων (κοινοπραξία στην Κίνα με τον κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων FAW Jiefang), μια συμφωνία με τη Baidu για εργασίες σε αυτονομία επιπέδου 4 για επαγγελματικά οχήματα και ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε συνεργασία με τη Nidec Corporation.

Η συνεργασία των Plug and Play και WABCO σημαίνει συμμετοχή σε περισσότερους από 300 εταιρικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.100 start-ups τεχνολογίας στη διαδικασία καινοτομίας. Η WABCO επιθυμεί να αναπτύξει γρήγορα το δικό της Internet of Things (IoT) και τη δυνατότητα που βασίζεται στο νέφος.

Η λεωφόρος των start-ups

Η εταιρεία επιθυμεί να συμμετάσχει στην STARTUP AUTOBAHN της Plug and Play, μια πρωτοβουλία που εδρεύει στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ευρωπαίους πελάτες της WABCO, μεταξύ των οποίων και η συνιδρύτρια Daimler AG. Συνταιριάζει νέες τεχνολογικές εταιρείες, με την τεχνογνωσία της Silicon Valley και τις καλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Dr. Christian Brenneke, επικεφαλής τεχνολογίας της WABCO, σχολίασε: “Συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επέκταση των ψηφιακών προσφορών της WABCO για να συμπεριλάβουμε τις τεχνολογίες IoT που βασίζονται στο νέφος, οι οποίες, σε συνδυασμό με την προηγμένη συνδεσιμότητα των οχημάτων και του οικοσυστήματος γύρω από αυτά, θα βοηθήσουν τους μεταφορείς να επιχειρούν καλύτερα, οικολογικότερα και ασφαλέστερα”.

Η WABCO μεταθέτει τον επικεφαλής παγκόσμιας τεχνολογικής έρευνας, Dr. Gandert Van Raemdonck, σε ειδικό γραφείο πλήρους απασχόλησης στα κεντρικά της Plug and Play στη Silicon Valley. Η εταιρεία τεχνολογίας επαγγελματικών οχημάτων θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις συνεδρίες ροής συναλλαγών της Plug and Play, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στη δικτύωση και επιλογή start-ups που θα υποστηριχθούν κατά τη διάρκεια ένταξης και ωρίμανσής τους στις εγκαταστάσεις.

Επιτάχυνση του αγωγού καινοτομίας

Ο Dr. Des O’Regan, διευθυντής Καινοτομίας Προϊόντων της WABCO, σημειώνει: “Ως παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας, η WABCO αγκαλιάζει την ανοιχτή καινοτομία ως βασικό μοχλό της συνεχιζόμενης επιτυχίας μας”.

Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε και να συνεργασθούμε με start-ups υψηλής ανάπτυξης και μεγαλύτερες, καθιερωμένες, εταιρείες και πολυεθνικές, που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του αγωγού καινοτομίας και της προσφοράς προϊόντων μας”.

Θα είναι συναρπαστικό να δούμε τι είδους καινοτομίες επαγγελματικών οχημάτων θα παραχθούν ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας.

[i] Η WABCO είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής συστημάτων ελέγχου πέδησης και άλλων προηγμένων τεχνολογιών που βελτιώνουν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη συνδεσιμότητα των επαγγελματικών οχημάτων.

[ii] Η Plug and Play είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας, με έδρα τη Silicon Valley.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση στις συνολικές ταξινομήσεις επαγγελματικών Ιούλιο και Αύγουστο
Επόμενο άρθροLeasePlan – We Mean Business – Arcadis, ζητούν 1 εκατ. σταθμούς φόρτισης ως το 2025