Η Γερμανία διπλασιάζει τα κίνητρα για αγορά EV
VOLKSWAGEN ID.3

Η VW ξανάρχισε την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, ID.3 στις 23 Απριλίου. Η παραγωγή στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau είχε σταματήσει από τις 20 Μαρτίου.

Η εταιρεία και το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων συμφώνησαν σε ένα πακέτο μέτρων για τους εργαζόμενους ώστε να έχουν ολοκληρωμένη προστασία από τον κορωνοϊό.

“Έχουμε ένα ιστορικό έργο που πρέπει να επιτελέσουμε. Αυτό είναι το καθήκον να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας – και ταυτόχρονα να επιστρέψουμε στη δουλειά μας υπεύθυνα”, δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen για την ηλεκτρική κινητικότητα και εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Sachsen.

Δύο εργαζόμενοι της Volkswagen στο Zwickau εγκαθιστούν το μπροστινό μέρος στο ID.3. Για την επανεκκίνηση της παραγωγής, συμφωνήθηκε ένας κατάλογος μέτρων για την προστασία της υγείας μεταξύ της εταιρείας και του συμβουλίου εργασίας, ο οποίος προβλέπει τη χρήση μάσκας σε χώρους εργασίας και απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους

Σύμφωνα με τον Th. Ulbrich, η παρούσα δύσκολη κατάσταση απαιτεί νέες προτεραιότητες.

Σε πρώτη φάση, 50 ID.3 θα παράγονται ανά ημέρα στο Zwickau, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο περίπου του όγκου παραγωγής πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Το Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο οχημάτων της Volkswagen στη Γερμανία που ξανάρχισε προσεκτικά την παραγωγή μετά τη διακοπή. Ορισμένες μονάδες στα εργοστάσια εξαρτημάτων έχουν ήδη ξαναρχίσει την προμήθεια ανταλλακτικών, με τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα.

Η Volkswagen επιβεβαιώνει πως το λανσάρισμα του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι. Ο στόχος παραμένει να παραδοθούν ταυτοχρόνως 30.000 προ-παραγγελμένα μοντέλα ID.3 πρώτης έκδοσης σε όλους τους πελάτες.

Ο Frank Welsch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος για την ανάπτυξη στην Volkswagen, εξηγεί τα πλεονεκτήματα του ID.3: “Θα απολαύσετε κάθε χιλιόμετρο σε αυτό το αυτοκίνητο” – Copyright Volkswagen

Ως το πρώτο της μοντέλο EV μεγάλης εμβέλειας, το ID.3 αποτελεί το κλειδί για το μέλλον της VW. Το ID.3 προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική.

Εν τω μεταξύ, η VW ξανάρχισε επίσης παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και ελπίζει να επαναλάβει τον Μάϊο τις δραστηριότητές της σε όλα τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αμερική. Όλα εκτός από ένα από τα 33 εργοστάσια της VW στην Κίνα ήδη επαναλειτουργούν.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών: -47,3% τον Μάρτιο
Επόμενο άρθροΗ ALD ανακοίνωσε νέα πρόσωπα στην Εκτελεστική Επιτροπή